logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] De'Longhi ESAM 3000 – jak zatrzymać mruganie kontrolki odkamieniania?

jeracky 22 Mar 2024 19:40 1320 8
REKLAMA
  • #1 21015295
    jeracky
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witajcie,
    Mam ekspres DeLonghi ESAM 3000 i wciąż mruga kontrolka odkamieniania. Odkamienianie zrobione pełny cykl z płukaniem. Jak pali się ciągłym to należy odkamienić, a co w sytuacji mrugania. Macie jakieś pomysły? Przepływomierz i rurki drożne. Ekspres robi normalnie kawę, płucze itd. W załączeniu filmik

• REKLAMA
  • #2 21015328
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3765
    Instrukcja mówi, że jak miga, to trzeba jak najszybciej przeprowadzić proces odwapniania.

Dodano po 2 [minuty]:

jeracky napisał:
    Jak pali się ciągłym to należy odkamienić

Jak pali się ciągłym światłem, to właśnie odkamienia. Masz instrukcję?
  • #3 21015334
    jeracky
    Poziom 5  
    A jak przeprowadza się proces odwapniania?
  • REKLAMA
  • #4 21015351
    yahooyahoo
    Poziom 24  
    Ocena: 140
    Odwadnianie to to samo co odkanienianie, zrób dokładnie, krok po kroku zgodnie z instrukcją.

Znalazłem w jednej serwisówce informację, że migająca dioda odwapniania może oznaczać ciało obce w młynku. Nie pracował ostatnio głośniej/ciężej niż zwykle?
  • #5 21015358
    jeracky
    Poziom 5  
    Sprawdzę młynek.dopiero co kupiłem więc nie wiem jak młynek chodził.dam znać
  • #6 21015391
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3765
    jeracky napisał:
    A jak przeprowadza się proces odwapniania?
    Instrukcja odwapniania ekspresu do kawy z opisanymi krokami i wskazówkami. Fragment instrukcji obsługi ekspresu do kawy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21015503
    Ginulfi
    Poziom 20  
    Ocena: 179
    Nie dokonałeś pełnego procesu odkamieniania. Proces został przerwany i ekspres nie zresetował licznika. Ta lampka nie ma nic wspólnego z pracą młynka.
  • Pomocny post
    #8 21015523
    yahooyahoo
    Poziom 24  
    Ocena: 140
    Ginulfi napisał:
    Nie dokonałeś pełnego procesu odkamieniania. Proces został przerwany i ekspres nie zresetował licznika. Ta lampka nie ma nic wspólnego z pracą młynka.

Pewnie masz rację, to chyba jakiś błąd w pdfie.
    Fragment instrukcji dotyczący obsługi ekspresu do kawy.
  • REKLAMA
  • #9 21016260
    jeracky
    Poziom 5  
    Cześć
    proces odkamieniania zrobiłem zgodnie z instrukcją (widocznie poprzedni właściciel nie zakończył prawidłowo) i ja też nie zrobiłem tego zgodnie z instrukcja.
    Aktualnie lampka już nie miga.
    Temat zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z migającą kontrolką odkamieniania w ekspresie DeLonghi ESAM 3000, mimo przeprowadzenia pełnego cyklu odkamieniania. Odpowiedzi sugerowały, że migająca lampka oznacza konieczność ponownego przeprowadzenia procesu odkamieniania, ponieważ mogło dojść do przerwania cyklu. Wskazano również, że migająca kontrolka nie jest związana z pracą młynka, a problem mógł wynikać z obecności ciała obcego w młynku. Po ponownym wykonaniu procesu odkamieniania zgodnie z instrukcją, użytkownik potwierdził, że lampka przestała migać.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA