logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Gorenje WA944 typ: PS103/11E funkcje przycisków i używanie programatora w pralce

major39 24 Mar 2024 16:26 1044 7
REKLAMA
  • #1 21017791
    major39
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Dostałem od znajomego używaną pralkę Gorenje WA944 elektronic i nie wiem do czego służą przyciski na panelu tej pralki. Są to przyciski - Pompa stop - Wyższy poziom wody - Krótki program. Druga sprawa, czy jak chcę szybko wyprać dany materiał, to mogę programatorem przekręcić, czyli ominąć zbędne programy? U mnie te programy są zaznaczone kolorem różowym. Bo podstawowe programy są na zielono. Czyli włączam pralkę, uruchamiam program od A, czyli u mnie, pranie wstępne gotowanie bawełna len i do G, gdzie jest interwałowe wirowanie wyżymanie, ale dalej to już przekręcam programatorem do literki T, gdzie jest wypompowanie wody. Są to programy na różowo. Można tak robić?
    Gorenje WA944 typ: PS103/11E funkcje przycisków i używanie programatora w pralcepralka Gor...WA-944.jpg (1.14 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21017866
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3383
    major39 napisał:
    nie wiem do czego służą przyciski na panelu tej pralki.

No przecież pisze obok nich.
    major39 napisał:
    Można tak robić?

Jeżeli tak Ci pasuje, to rób - pralce jest naprawdę wszystko jedno.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21017884
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1613
    major39 napisał:
    Dostałem od znajomego używaną pralkę Gorenje WA944 elektronic i nie wiem do czego służą przyciski na panelu tej pralki

Trochę inwencji własnej a instrukcję obsługi masz w pierwszym wyniku ( pdf) :
    https://www.google.com/search?q=gorenje+wa944...qMGoxNagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#ip=1
  • REKLAMA
  • #4 21017890
    major39
    Poziom 5  
    Nie ma tam nic na temat tych przycisków o których ja piszę.
  • Pomocny post
    #5 21018036
    alekt77
    Poziom 40  
    Ocena: 1337
    Funkcje przycisków są opisane obok nich a funkcje programatora na szufladce do podawania środków piorących. Programatorem możesz kręcić TYLKO zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Z temperaturą i obrotami wirówki chyba nie masz problemów. W załączniku instrukcja bardziej pasująca do tej pralki.
    Widok na panel sterowania pralki Gorenje z różnymi pokrętłami i przyciskami.
    Załączniki:
    • 141655pl.pdf (834.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 21018046
    major39
    Poziom 5  
    Czyli pompa stop co oznacza? Że wyłączam pompę i mogę prać dalej? Gdyby to było takie proste to nie zadawał bym pytań. W końcu od tego jest ten portal żeby zadawać pytania.
    Moderowany przez TONI_2003:

3.1.17. Publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

• Pomocny post
    #7 21018134
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 21018529
    major39
    Poziom 5  

Już problem ogarnąłem dzięki przesłanej instrukcji od alekt77

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące funkcji przycisków na panelu pralki Gorenje WA944 oraz możliwości omijania programów podczas prania. Odpowiedzi wskazują, że funkcje przycisków są opisane obok nich, a programatorem można kręcić tylko zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Przycisk "Pompa stop" pozwala na zatrzymanie wody w pralce, co jest przydatne przy praniu delikatnych tkanin. Użytkownik otrzymał pomocną instrukcję obsługi, która rozwiała jego wątpliwości.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA