logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór wideodomofonu Hikvision DS-KIS603-P do zdalnego podglądu - opinie

neearu99 25 Mar 2024 09:27 927 8
  • #1 21018610
    neearu99
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam, potrzebuję porady odnośnie domofonu. Chciałbym zamontować wideodomofon z funkcją zdalnego podglądu. (Gdy ktoś dzwoni a mnie nie ma w domu, przychodzi mi powiadomienie na telefon, następnie mogę wejść na podgląd zdalny w aplikacji w telefonie i powiedzieć np. kurierowi gdzie ma zostawić paczkę. Dodatkowo do tego 3 kamery IP wraz z rejestratorem (to ogarnę sam) Domofon znalazłem taki:

https://ivel.pl/p17278,wideodomofon-hikvision...MItsiUqfyOhQMVs6uDBx0ItgFiEAQYASABEgJTkfD_BwE

Nada się? Czy jest coś lepszego w tych pieniądzach?
  • #2 21018839
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1018
    neearu99 napisał:
    Nada się? Czy jest coś lepszego w tych pieniądzach?

Trochę nie ten dział, powinieneś temat zamieścić w https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum292.html

Nada się, czy jest coś lepszego, to zależy od punktu widzenia, ja poszedłem w wideodomofon 2 przewodowy, mam możliwość podpięcia/podglądu dodatkowo 7 kamer z monitoringu bez względu na producenta tych kamer, warunkiem jest że musza obsługiwać protokół Onvif, ale to już standard.

W modelu, który podałeś jesteś skazany na kamery Hikvision, ile ich może być max, nie wiem, po za tym elektrozaczep potrzebuje osobnego zasilacza, u mnie puściłem dwa przewody monitor - stacja bramowa, która realizuje resztę, elektrozaczep, brama wjazdowa, dodatkowy przycisk wyjścia, kontaktron stanu wejścia, wszystko to bez żadnego dodatkowego osprzętu, poczytaj, może Ci przypasuje.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4026365.html
  • #3 21860182
    an9532gp
    Poziom 6  
    Nie montuj domofonu tej firmy, to najgorsze, co może być, i przy okazji bardzo drogie. Od roku walczę, bo nie mam podglądu na telefonie, jak ktoś dzwoni. Zwalanie winy na wszystkich i na wszystko, zero wsparcia - to porażka. ta firma - kup coś dużo tańszego i będziesz zadowolony. Hikvision to dziadostwo

Dodano po 40 [sekundy]:

Nie montuj domofonu tej firmy, to najgorsze, co może być, i przy okazji bardzo drogie. Od roku walczę, bo nie mam podglądu na telefonie, jak ktoś dzwoni. Zwalanie winy na wszystkich i na wszystko, zero wsparcia - to porażka. ta firma - kup coś dużo tańszego i będziesz zadowolony. Hikvision to dziadostwo
  • #4 21861038
    Shande
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Mam ten wideodomofon i u mnie wszystko śmiga. Działa podgląd, jak ktoś dzwoni, czyli jak nie odbierasz w domu, to dzwoni ci na telefon i masz podgląd z kamery i możesz normalnie rozmawiać z osobą, która jest po drugiej stronie.
  • #5 21861516
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2095
    neearu99 napisał:
    Witam, potrzebuję porady odnośnie domofonu.

Gdzie będziesz montował ten domofon masz już poprowadzone przewody a jeśli tak to jakie i jak długie ?.
  • #6 21861522
    an9532gp
    Poziom 6  
    To wszystko już jest, od prawie roku zamontowane: kamery, rejestrator wideo, domofon. To wszystko tak naprawdę działa, oprócz tej jednej funkcji: jak ktoś zadzwoni - na monitorze w domu widać tę osobę i można z nią rozmawiać; na telefonie można również rozmawiać, ale nie ma obrazu na żywo
  • #7 21861532
    gradek83
    Poziom 43  
    an9532gp napisał:
    Nie montuj domofonu tej firmy, to najgorsze, co może być, i przy okazji bardzo drogie

A jaki masz model ?
  • #9 21861543
    gradek83
    Poziom 43  
    A jaką wersję firmware ?
    W twojej nazwie masz na końcu (B) ?
    DS-KH9510-WTE1(B)

Jeśli masz wersję (B) to tu masz najnowsze firmware.
    KH9310(B) KH9510(B)
    Tu wersja PIERWSZA Bez (B)
    KH9510 KH9310 EOL nie wspierana już przez producenta.
    PAMIĘTAJ! Aktualizuj najlepiej po kolei jeśli masz starszą wersję to nie instaluj od razu najnowszej.
    INFO
    Spoiler:

Powiadomienie o aktualizacji stacji wewnętrznej Android.

VIS_ INDOOR_ APP_ R1_ EN_ STD_ V2.1.8_ build200714
    Uwaga dotycząca aktualizacji: Aktualizuj wyłącznie interfejs użytkownika urządzenia, nie zaś system Android.
    Metoda aktualizacji: ivms4200
    Zalety: szybka prędkość aktualizacji;
    Wady: brak możliwości modyfikacji systemu Android.

VIS_ INDOOR_ R1_ EN_ STD_ V2.1.8_ build200714
    Powiadomienie o aktualizacji: Zaktualizuj interfejs użytkownika (APP) urządzenia i system Android
    Metoda aktualizacji: ivms4200
    Zalety: kompletna modernizacja;
    Wady: niska prędkość aktualizacji.

VIS_ INDOOR_ FACTORY_ R1_ EN_ STD_ V2.1.8_ build200714
    Powiadomienie o aktualizacji: Modernizacja linii produkcyjnej w celu wykorzystania pustego sprzętu, do przeprowadzenia aktualizacji wymagane są urządzenia peryferyjne.
    Metoda aktualizacji: użyj urządzenia peryferyjnego i programu
    Zalety: można go ulepszać, wisząc martwym, co jest stosunkowo kompletne;
    Wada: trudność w przeprowadzeniu aktualizacji przez klienta.

VIS_ INDOOR_ APP_ R1_ EN_ STD_ V2.1.8_ build200515

VIS_ INDOOR_ R1_ EN_ STD_ V2.1.8_ build200515

Aktualizacja bezpośrednio przez ivms-4200

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje wideodomofonu z funkcją zdalnego podglądu i powiadomień na telefon, wskazując model Hikvision DS-KIS603-P. Jeden z uczestników dyskusji sugeruje, że model ten wymusza stosowanie kamer Hikvision i wymaga osobnego zasilacza dla elektrozaczepu, a także poleca rozwiązanie 2-przewodowe z obsługą do 7 kamer zgodnych z protokołem Onvif, co daje większą elastyczność w doborze sprzętu. Inny uczestnik odradza zakup wideodomofonu Hikvision, wskazując na problemy z funkcją podglądu na telefon oraz brak wsparcia technicznego, rekomendując tańsze alternatywy. Dyskusja podkreśla kwestie kompatybilności, zasilania elektrozaczepu oraz stabilności działania aplikacji mobilnej.
REKLAMA