logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Polar PTL 800 jak odblokować bęben w pralce ładowana od góry?

Dejmn12 28 Mar 2024 11:09 660 6
REKLAMA
  • #1 21022958
    Dejmn12
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam pralkę Polar PTL 800 ładowaną od góry. Dziecko bawiło się przy wyłączonej pralce i przesunęło bęben z otwartymi drzwiczkami, a bęben nie chce się już obrócić. Czy istnieje możliwość, aby ten bęben obrócić z powrotem? Żeby drzwiczki były znowu u góry. To bardzo ważne (bęben nie chce się ruszyć).
  • REKLAMA
  • #2 21023019
    Sebastian_M26
    Poziom 30  
    Ocena: 436
    josieckid napisał:
    Czy istnieje możliwość, aby ten bęben obrócić z powrotem?

Istnieje, trzeba rozebrać zbiornik, a to w najlepszym wypadku skończy się wymianą łożysk, chyba że na siłę kręcić i wtedy pogniesz klapkę/bęben. Ile to ma z 15 lat, tak czy inaczej trzeba do sklepu po nową, chyba że będziesz kombinował z jakimiś drutami itp.
  • REKLAMA
  • #3 21023121
    Dejmn12
    Poziom 2  
    Istnieje inna możliwość?
  • REKLAMA
  • #4 21023146
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4674
    Spróbuj zdemontować grzałkę, być może tam drzwiczki się oparły. Jeśli się uda, to poprzez otwór grzałki zamkniesz potem drzwiczki.
  • #5 21023167
    Dejmn12
    Poziom 2  
    To jedyna możliwość? Czy są jeszcze inne opcje?
  • #6 21023363
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 890
    Dziwny ten opis , dziecko obróciło bęben a dorosły nie daje rady ? Nawet jak wyjmiesz grzałkę to zostanie na spodzie kotła prowadnik grzałki .
    Wyjmij środkowy próg bębna i zajrzyj do środka bębna, zobaczysz co tam się stało, wrzuć fotki jak tam to wygląda.
  • REKLAMA
  • #7 21094724
    Dejmn12
    Poziom 2  
    Dobra już nieważne... Dźwignąłem gumę, wsadziłem tam palce i jakoś na szczęście chwyciłem za drzwiczki z bębna i udało się przekręcić...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z pralką Polar PTL 800, której bęben został przesunięty przez dziecko, co uniemożliwia jego obrót. W odpowiedziach sugerowane są różne metody rozwiązania problemu, w tym demontaż zbiornika, co może prowadzić do wymiany łożysk, oraz demontaż grzałki, aby sprawdzić, czy drzwiczki się oparły. Inna sugestia to wyjęcie środkowego progu bębna w celu zbadania wnętrza. Ostatecznie użytkownik zdołał obrócić bęben, używając palców do chwycenia drzwiczek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA