Witam wszystkich , pytanie jak z tematu a uszczegóławiając musi to być dysk 2,5" aby można było go podłączyć na usb bez zasilacza(przejściówkę mam). Co więcej kolejne ograniczenie to nie może być tyko na usb bo w dalszej przyszłości kupię komputer i tam będzie podpięty na sata. Trzecie wymaganie to jak największy rozmiar - znalazłem dyski 5 TB i to jest minimum, możne ktoś znajdzie większe warte polecenia?
Obecny dysk mam Samsunga i obawiam się o jego kondycje bo choć ma niewielki przebieg to ma już 13 lat.
Z dysków hdd miałem przyjemność i nieprzyjemność korzystać z 8 firm i tylko na 2 się nie zawiodłem: Toshiba i Samsung, chciałbym kupić któryś z dysków tych firm ale nie istnieją
( .Dlatego poszukuje porady na forum które dyski są najmniej zawodne, bo czytając trochę artykułów można spójnie wywnioskować że od kilku lat jakość(więc i trwałość) HDD spada a o gwarancji 5 lat jak kiedyś można zapomnieć.
I na konic budżet: do 800 zł w przypadku 5 TB ,więcej za większe.
Obecny dysk mam Samsunga i obawiam się o jego kondycje bo choć ma niewielki przebieg to ma już 13 lat.
Z dysków hdd miałem przyjemność i nieprzyjemność korzystać z 8 firm i tylko na 2 się nie zawiodłem: Toshiba i Samsung, chciałbym kupić któryś z dysków tych firm ale nie istnieją
I na konic budżet: do 800 zł w przypadku 5 TB ,więcej za większe.