logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] De'Longhi ECAM 23.260.B – woda podczas płukania płynie do tacki ociekowej

meql 29 Mar 2024 22:54 837 3
REKLAMA
  • #1 21047971
    meql
    Poziom 10  
    Dzień dobry,
    Mam problem z ekspresem De'Longhi ECAM 23.260.B. Przy włączaniu, podczas płukania, woda zamiast przez dysze płynie bezpośrednio do tacki ociekowej. Kawa i spienianie mleka działają zupełnie normalnie. Ekspres rozkręciłem i w środku nie ma żadnych widocznych śladów uszkodzeń, nie widać nigdzie zacieków, kamienia lub kropel uciekającej wody. Niestety sam nie byłem tego świadkiem, bo jest to ekspres moich rodziców, ale pierwszym objawem było to, że podczas odkamieniania jeden z cykli też jest puszczany do tacki zamiast przez dysze, co kończy się wyciekiem. Dopiero później doszedł problem z płukaniem. Czy macie pomysł co wymagałoby sprawdzenia lub wymiany?
  • REKLAMA
  • #2 21061459
    meql
    Poziom 10  

Dzień dobry, doszedł nowy objaw. Dzisiaj ekspres zrobił 2 kawy, po czym kolejna już się nie zrobiła. Cała woda poszła do tacy ociekowej, a całkowicie sucha kawa wypadła do pojemnika na zużytą kawę. Gorąca woda i spienianie mleka cały czas działają poprawnie.
  • REKLAMA
  • #3 21162573
    meql
    Poziom 10  
    Dla osób mających podobny problem. Ekspres po naprawie w serwisie, wymieniony został tłok termobloku (zgodnie z nazewnictwem z north.pl).
  • #4 21162574
    meql
    Poziom 10  
    Wysyłka do serwisu, wymieniono tłok termobloku.
REKLAMA