logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xerox Phaser 8500 + Corel Draw 9.0, problemy podczas wydruku

Kazik 04 Gru 2005 20:43 1854 4
REKLAMA
  • #1 2053894
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Witam!

Drukarka Xerox Phaser 8500+Corel Draw 9,0 + Win'98. Problem jest tego typu, że podczas wydruku z Corela zawiesza kompa. Z innymi drukarkami działa prawidłowo, natomiast wydruk na Xeroxa z innych aplikacji nie sprawia żadnego problemu. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem?
  • REKLAMA
  • #2 2054905
    Paweł1000
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    miałem podobną stuację, wydruk z drukarki canon clbp 460 ps wieszał system win98 ale tylko gdy drukowałem z corela 8, gdy drukowałem z corela 9 lub worlda było wszystko ok, podmieniałem drivery i nic nie pomagało, dopiero zmiana systemu na winxp pomogła (inna sprawa że ploter przestał działać tak jak powinien, ale to inna historia) , spróbuj drukować z innego corela ciekawe jaki będzie efekt.
  • REKLAMA
  • #3 2054955
    Kazik
    Spec od drukarek
    Niestety, nie mogę wykonać żadnego ruchu ze zmianą systemu czy też wersji programu - wszystko jest legal i takie ma być, więc szukam rozwiązania dla tej konfiguracji.
  • REKLAMA
  • #4 2057927
    Paweł1000
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    ja miałem corela 9 zakupionego razem ze skanerem (koszt 150 zł, w końcu zamieniłem go na skaner z corelem 11 koszt 270 zł.) w sumie nie dużo kasy ale jeżeli ma pomóc to myślę że warto zainwestować niecałe 300 zł., przed zakupem skanera dla pozyskania taniego corela należałoby się upewnić na jakiejś wersji demo czy drukarka będzie prawidłowo drukowała. Oczywiście żeby opłacało sie inwestować w nowy program należy przekalkulować czy wydatek jest opłacalny, czyli do czego używasz drukarki i czy godziwie na niej zarabiasz, ja nie wachałem się kupić skaner z corelem 11, i windows xp (z klawiaturą aby był zgodny z zasadami OEM), w sumie około 650 zł. w moim przypadku wydatek się opłacił, i zaoszczędziło mi to sporo czasu i przy tym osiągnąłem większą wydajność w firmie. Ale oczywiście napewno lepiej jest aby drukować z pod tych programów co się ma, ja chodziłem do różnych niby fachowców po pomoc, lecz żaden nie umiał mi nic poradzić, ale w twoim przypadku może ktoś będzie Ci umiał pomóc, życzę Ci tego
  • #5 2058051
    Kazik
    Spec od drukarek
    Hmmm... ten problem dotyczy mojego znajomego i nie sadze, zeby inwestowal obecnie w zmiane oprogramowania - sporo wydal na to na czym pracuje a ze Xerox nie hula - nie mam najlepszych doswiadczen z produktami Xeroxa - skieruje go do zrodla - niech sie martwi firma, ktora sprzedala ma mu tego Phasera ("fachowiec" ktory instalowal Phasera stwierdzil uszkodzenie systemu Windows :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D) .. Serdeczne dzieki za wsparcie. Pozdrawiam :)
REKLAMA