mam takie radio nawet nie wiem czy działa, ale nie mam auta, chciałbym je podłączyć normalnie czy jest możliwość zakupienia takiego zasilacza, chodzi chyba o kostkę z pinami, może ktoś podać linka do zakupu takiego przedmiotu
Musi to być zasilacz o dużej wydajności prądowej.
Jak masz stary zasilacz z komputera stacjonarnego, to on się sprawdzi w tej roli.
Żeby uruchomić taki zasilacz na zewnątrz, to musisz na złączu ATX (tym wielopionowym) zewrzeć przewód zielony (power ON) z czarnym (MASA).
Po tej operacji zasilacz wystartuje wraz z wiatrakiem.
Pozdrawiam
Witam,
Potrzebujesz takie kabelki, jeden do zasilania, drugi do głośników:
https://sklep.avt.pl/pl/products/iso-wtyk-glosnikowy-i-zasilajacy-165591.html A zasilacz powinien mieć 12-14V DC o prądzie około 2A lub więcej, w zależności od tego, co chcesz zrobić - czy tylko zasilić, żeby sprawdzić czy działa, czy słuchać muzyki?
Witam
Tak kable które podałem pasuja na 100%
A zasilacz jakie ma parametry jest etykieta ? daj foto naklejki?
A po co chcesz rozcinać zasilacz nie rozumie ?
Znajomy mówił, że bez problemu taka operacja tu odcinasz i tam, ale się pogubiłem i w ogóle nie wyobrażam sobie tego, dobrze że w ogóle to może działać na zdjęciu widać 12v to jak to podłączyć z tymi kabelkami? Jak mi potwierdzasz że mam dobry zasilacz to kupuje kabelki😗 dzięki
Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie radia samochodowego Sony XR-5800R bez samochodu, pytając o możliwość zakupu odpowiedniego zasilacza. Odpowiedzi sugerują użycie zasilacza komputerowego o dużej wydajności prądowej, z zaleceniem zewrzenia przewodów na złączu ATX, aby uruchomić zasilacz. Wskazano również na potrzebę odpowiednich kabli do zasilania i głośników, które powinny mieć parametry 12-14V DC i co najmniej 2A. Użytkownik potwierdza, że ma odpowiedni zasilacz i prosi o potwierdzenie, czy polecone kable są właściwe. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.