logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Roleta YODA SERIA 35, 45 jedzie tylko w dół - brak reakcji na podnoszenie

fachuraa 06 Kwi 2024 13:49 606 6
REKLAMA
  • #1 21034849
    fachuraa
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Dzień dobry.

Proszę o pomoc, mam problem z roletą zewnętrzną z silnikiem yoda SERIA 35, 45 mianowicie roleta porusza się tylko w dół, nie mogę jej podnieść jak klikam przycisk od pilota to tylko delikatny ruch może 1mm i tyle. Na chwilę obecną roleta na dole i nie wiem co mam zrobić klikanie potrwa ze dwa tygodnie, kabelki biały i czarny próbowałem zewrzeć ale pojechała tylko na dół. Probowałem przeprogramowywać usuwać pilota, dodawać na nowo zmieniać kierunek i nic. Okno zasłoniete na amen.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21034915
    fachuraa
    Poziom 11  
    Mam serie 35 I 45 EVY ale też przeglądałem tą instrukcje, nie pomogło.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21035236
    fachuraa
    Poziom 11  
    Dusiłem ten przycisk co kilka sekund bo przy każdym "pykcięciu" podnosiła się o jakieś 0,5 mm więc można sobie wyobrazić, że podniesienie o kilka centymetrów trwało wieki. Zostawiłem ją na jakiś czas wróciłem i znowu zacząłem dusić aby kontynuować mozolne podnoszenie i za którymś razem roleta załapała i pojechała do góry i funkcjonowała prawidłowo. Ustawiłem automatycznie dwa położenia krańcowe, i trzecie na środku. Zaprogramowałem reakcje na przeszkody i znowu przestała działać góra po dłuższym wciśnięciu jeszcze dwa razy pojechała do góry więc udało mi się podnieść. Ale nawet przy programowaniu jak ma coś potwierdzić ruchem góra/dół to wykonuje tylko ruch w dół a góra tylko "pyknięcie" na 0.5 mm. Piloty pokasowałem i dodałem.
  • #7 21036273
    fachuraa
    Poziom 11  
    Całkowite usunięcie wszystkich i dodanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z roletą zewnętrzną Yoda SERIA 35, 45, która porusza się tylko w dół i nie reaguje na polecenia podnoszenia. Po próbach zresetowania pilota i programowania krańcówek, udało się częściowo przywrócić funkcjonalność, jednak roleta nadal nie podnosi się prawidłowo, wykonując jedynie minimalne ruchy. Użytkownik próbował zwarcia przewodów oraz usunięcia i dodania pilota, ale problem z podnoszeniem nie został całkowicie rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA