logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czujniki przełącznika BL602 nie aktualizują się w HomeAssistant – problemy z integracją

pulido18 08 Kwi 2024 21:16 612 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21038062
    pulido18
    Poziom 2  
    Witam wszystkich, dzięki tutorialom dotyczącym flashowania przełącznika BL602 udało mi się to zrobić poprawnie. Ale mam problem, jeśli chodzi o integrację go z homeasystentem, czujniki nie podają mi wartości, czyli nie są aktualizowane. Pokazują mi tylko te z pierwszego podłączenia urządzenia, ale już nigdy nie są aktualizowane,

Czy ktoś ma pojęcie, co może się dziać?

Dodaję obrazy na wypadek, gdyby pomogły znaleźć błąd.

EDYCJA: przepraszam za mój poziom angielskiego, ale jestem Hiszpanem i piszę z Tłumacza Google

Zbliżenie na płytkę drukowaną z podłączonymi wielokolorowymi przewodami. Zbliżenie na rękę trzymającą płytkę elektroniczną z różnokolorowymi przewodami podłączonymi do niej. Moduł BL602 z podłączonymi przewodami. Zbliżenie na podłączony rezystor do przewodów. Biały przełącznik inteligentny Wi-Fi z oznaczeniami modelu i specyfikacją. Zdjęcie płytki elektronicznej z USB umieszczonej na powierzchni stołu. Zbliżenie na płytkę drukowaną z komponentami elektronicznymi.
  • REKLAMA
  • #2 21038736
    pulido18
    Poziom 2  

Aktualizuję post

Panel kontrolny z informacjami o urządzeniu z nieznanymi szczegółami. Panel sterowania z informacjami o urządzeniu BL602 firmy BLAITEK, diagnostyką i dziennikiem zdarzeń. Zrzut ekranu z tabelą pokazującą informacje o czujniku s1, w tym nazwy, typy, protokół MQTT i lokalizację. Zrzut ekranu konfiguracji Home Assistant z przykładem kodu YAML.
REKLAMA