logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości odbioru połączeń na Huawei P10 Lite - czarny ekran, błąd aplikacji Telefon

terminux 02 Maj 2024 10:47 3873 8
REKLAMA
  • #1 21067483
    terminux
    Poziom 23  
    Ocena: 166
    Huawei p10 lite problem z odbieraniem połączeń a właściwie to całkowity brak możliwości odbioru.
    Połączenie przychodzące jest sygnalizowane dźwiękiem, wibracjam i ciemnym (czarnym) ekranem.
    Po ręcznym odblokowaniu na pasku na górze pojawia się mała ikonka z połączeniem przychodzącym i po jej otwarciu jest opacja "odbierz" i "odrzuć" ale żadna nie działa. Po kilku naciśnięciach pojawia się napis: "Aplikacja Telefon nie reaguje. Czy chcesz ją zamknąć?" I są dwie opcje zamknij aplikację i zaczekaj.
    Dzwonić z telefonu można normalnie, wysłyać widomości i odbierać rónież.
    Wyłączyłem wszystkie aplikacje, które mają dostęp do aplikacji "Telefon" bez zmian. Co mogę jeszcze zrobić poza resetm do fabryki?
  • REKLAMA
  • #2 21067486
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    terminux napisał:
    Wyłączyłem wszystkie aplikacje, które mają dostęp do aplikacji "Telefon" bez zmian.

Wejdź w aplikację telefon i odinstaluj ostatnią aktualizację.
  • REKLAMA
  • #3 21067608
    terminux
    Poziom 23  
    Ocena: 166
    Tyle że w spisie aplikacji brak jest aplikacji "telefon".
  • #4 21067703
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Oprogramowanie możliwe szwankuje. Reset mógł by pomóc ale i potem może być problem z konfiguracją tego telefonu. Chyba nie jest już wspierany. Możesz spróbować pobrać aplikację. Którą zamiast standardowej będzie odbierać połączenia. Poszukaj.
  • REKLAMA
  • #5 21068119
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Temat omawiany juz kilkukrotnie. Zaktualizowac uslugi google play recznie, pobierac z apkmirror, bacz wyczyscic dane uslug google play, odinstalowac je (co przywroci fabryczna wersje), i zainstalowac ponownie najnowsza dostepna.

Alternatywnie, zainstalowac inny dialer (aplikacje telefonu).

Nie ma potrzeby przywracania ustawien fabrycznych, czy wgrywania softu na nowo. To problem ktory dotyczy praktycznie wszystkich starszycj Huawei.
  • #6 21080454
    ZielonyElektryk
    Poziom 9  
    Ocena: 22
    to jest kabaret, mój huawei y6 2018 też przestał działać, tzn. czarny ekran połączenia przychodzącego oraz wychodzącego. Nie da się odebrać telefonu, rozłączanie ustawiłem na przycisk wyłączenia. Alternatywny dialer nie pomaga, niby działa ale nie obsługuje dwóch kart sim. Odinstalowałem usługi google play z apkmirror pobrałem usługi google play z 4 maja bo do tej daty jeszcze działało. Zainstalowałem ręcznie po włączeniu opcji w telefonie pozwalającej na instalację zewn aplikacji. kabaret to mało powiedziane, 2 dni walki i kombinacji z powodu nie wiem czego po stronie google. Sklep google play niby działa, ale nie każda apka chce się instalować.
  • #7 21080539
    kostekkk
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Ja mam to samo Huawei P20 Lite z miesiąc temu zaczął mi się ten sam problem ktoś dzwoni czarny ekran nie można odebrać mogłem dopiero oddzwonić, usunąłem wszystko z telefonu i wgrałem od nowa i właśnie ponownie pojawił się ten sam problem z czarnym ekranem gdy ktoś dzwoni. chyba czas na zmianę telefonu
  • REKLAMA
  • #8 21080560
    ZielonyElektryk
    Poziom 9  
    Ocena: 22
    Mnie też pojawił się ponownie bo zapewne była włączona autoaktualizacja aplikacji w google play. W zasadzie trzeba by
    - odinstalować usługi google
    - pobrać starsze z apk mirror
    - wylogować konto google z telefonu by nie mógł sie połączyć w celu aktualizacji usług google play lub wyłaczyć autoaktualizację
  • #9 21081913
    kacper28x
    Poziom 1  
    To samo mam z aplikacją "Telefon do wykonywania połączeń" w dwóch telefonach P10 Lite.
    Zainstalowałem alternatywną aplikacje do wykonywania połączeń, którą zmieniłem jako domyślną w ustawieniach aplikacji. Natomiast oryginalna aplikacja: Klawiatura, Kontakty i Ulubione - działa po staremu i w taki sposób obsługuje telefon dwie karty SIM.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy Huawei P10 Lite zgłaszają problem z odbieraniem połączeń, objawiający się czarnym ekranem i błędem aplikacji "Telefon". Połączenia przychodzące są sygnalizowane dźwiękiem i wibracjami, jednak nie można ich odebrać. Proponowane rozwiązania obejmują odinstalowanie ostatnich aktualizacji aplikacji "Telefon", ręczne zainstalowanie starszych wersji usług Google Play, a także zainstalowanie alternatywnych aplikacji do obsługi połączeń. Wiele osób zauważyło, że problem dotyczy także innych modeli Huawei, takich jak P20 Lite i Y6 2018, co sugeruje, że może to być związane z aktualizacjami oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA