Witam.
Grzałka sprawna 27 Ω, brak zwarcia do obudowy, czujnik temperatury 5 kΩ i tyle samo po kablach na module. Pralka działa, pierze, obraca, wiruje w lewo i prawo oraz wypuszcza wodę, tylko nie daje napięcia na przekaźnik, żeby włączył grzałkę. Przekaźnik wylutowany i sprawny na zewnątrz po podaniu napięcia.
Faza z hydrostatu dochodzi na grzałkę, brak zera z przekaźnika modułu.
Bardzo proszę o pilną pomoc, co pomierzyć lub jakiś schemat.
Mam prośbę, czy ktoś posiada schemat modułu programatora do pralki Beko WML 15106 PL P?
Podaję dane pralki i mogę dosłać zdjęcia:
Beko WML 15106 PL P
Płytka modułu: BY AR001870 OK - BEF
Wymieniłem dwa tranzystory SMD 3FW29 (BC857B), ale nie pomogło. Obecnie są jakieś skaczące miliwolty na cewce przekaźnika grzałki.
Bardzo proszę o pomoc i sugestie.
Grzałka sprawna 27 Ω, brak zwarcia do obudowy, czujnik temperatury 5 kΩ i tyle samo po kablach na module. Pralka działa, pierze, obraca, wiruje w lewo i prawo oraz wypuszcza wodę, tylko nie daje napięcia na przekaźnik, żeby włączył grzałkę. Przekaźnik wylutowany i sprawny na zewnątrz po podaniu napięcia.
Faza z hydrostatu dochodzi na grzałkę, brak zera z przekaźnika modułu.
Bardzo proszę o pilną pomoc, co pomierzyć lub jakiś schemat.
Mam prośbę, czy ktoś posiada schemat modułu programatora do pralki Beko WML 15106 PL P?
Podaję dane pralki i mogę dosłać zdjęcia:
Beko WML 15106 PL P
Płytka modułu: BY AR001870 OK - BEF
Wymieniłem dwa tranzystory SMD 3FW29 (BC857B), ale nie pomogło. Obecnie są jakieś skaczące miliwolty na cewce przekaźnika grzałki.
Bardzo proszę o pomoc i sugestie.