logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odlaczenie akumulatora a gaz? Prosba do Fachowcow od gazu.

whispers 05 Gru 2005 12:43 2586 3
  • #1 2055524
    whispers
    Poziom 2  
    Mam instalke II gen. Landi Renzo i chce zrobic reset kompa w samochodzie odlaczajac kleme akumulatora i z tad pytanie czy nie rozleguluje mi sie komputer gazowy podczas takiego manewru? Na benzynce po odpaleniu na zimno nierowno pracuje i ma bogata mieszanke a komputer nie pokazuje na zadnych bledow jak robie diagnostyke. Czytralem posty i doczytalem sie ze taki reset komputera czasem pomaga ale jestem za granica i jak mi sie gazownia poprzestawia to bedzie lipa. Prosze o porade. Samochod to nissan primera na monowtrysku. 2.0 SLX 90r.
  • #2 2055582
    swirk
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    osobiscie nie jestem od gazu,ale montujac alarmy pytalem sie o ten problem gazownikow. powiedziano mi,ze ta pamiec alarmu jest zaprogramowana na stale i odlaczenie akumulatora nic nie spowoduje.. pewno po odalczeniu aku samochod zacznie na poczatku troszke wiecej palic (wraca do najwyzszego pulapu), ale potrem sie ustabilizuje. Osobiscie jak montuje alarmy odlaczalem aku. wielokrotnie nawet jak byl gaz sekwencyjny i nic nie bylo
  • #3 2057249
    whispers
    Poziom 2  
    wielkie dzieki za odpowiedz i pomoc :)
    Moze ktos jeszcze ma w tym temacie jakas wiedze i znajdzie kilka chwil aby sie nia podzielic?
    Z gory bardzo dziekuje
  • #4 2059478
    whispers
    Poziom 2  
    Nikt nic nie wie?
REKLAMA