logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wybrać nowy unifon do mieszkania z lat 90? Cyfrowy czy analogowy?

weronikakucharska95 23 Kwi 2024 12:18 579 1
REKLAMA
  • #1 21056747
    weronikakucharska95
    Poziom 1  

Witam serdecznie,
    Kupiłam niedawno mieszkanie z lat 90 i chciałabym wymienić domofon na nowszy, jednak dostaję różne odpowiedzi co do tego, jaki powinien to być Wnętrze starego domofonu z widoczną płytką elektroniczną i przewodami. Stary domofon na ścianie budynku z klawiaturą numeryczną i wyświetlaczem.

Czy ktoś uprzejmy mógłby powiedzieć, jaki to rodzaj i czego szukać jako zastępstwo? Usłyszałam już cyfrowy 2-żyłowy oraz analogowy 6-żyłowy i jestem pogubiona 😀
  • REKLAMA
  • #2 21057446
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1220
    System Proel, tak zwany "cyfrowy" dwuprzewodowy.

Pasujące unifony to Proel PC255 - łatwiejsze zaprogramowanie numeru lokalu, zworkami jak w starym unifonie.
    Lub Proel PC512 - nowszy model, programowanie numeru lokalu kombinacjami klawiszy.

Nie polecam stosowania zamienników od innych producentów, np. Laskomex, Fermax, Wekta lub Cyfral Smart-D. Mogą źle pracować z centralką domofonową Proela.

Najlepiej zleć wymianę osobie, która zajmuje się konserwacją domofonów w tym budynku. Zapłacisz za usługę i masz gwarancję poprawnego działania.
REKLAMA