logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Złącza samochodowe , radioodbiorników samochodowych , inne

MAREK24 30 Maj 2002 16:14 5040 12
  • #1 17423
    MAREK24
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Chciałbym stworzyć strone poświęconą złączom samochodowym , złączom odbiorników samochodowych , oraz innym. Zaczołem skromnie od jednej złączki. opisy takich złączy często się przydają (wiem bo sam pracuje w serwisie) .Wszystkich chcących pomóc proszę o kontakt. Wszystkie otrzymane opisy będe umieszczał na swojej stronie.

http://marko121.w.interia.pl

Jednocześnie zainteresowanych opisem zapraszam!

W miare możliwości będe starał się powiększać zawartość strony.
  • #2 17438
    Wojtek27
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Ja coś mogę dorzucić.
    Coś nie to się otwiera :cry:
  • #3 17455
    MAREK24
    Poziom 15  
    Przepraszam był błąd w adresie strony już jest wszystko ok.
    Można przeglądać, ewentualne materiały proszę przesyłać na skrzynkę
    :D
  • #4 17503
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Dogadaj się z Leszkiem (DJLJ24) jest na tym forum może uda się uzupełnić wasze zasoby. Rysunki wyrażne ale popracuje nieco nad ortografią. ;-)
    SławeK
  • #5 17528
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Właśnie, może stworzymy mały TEAM, bo jak na razie robię to sam. Co do ortografii to zdarzają się małe wpadki (nie wszystko sprawdza Word). Ja zauważyłem nagminne kopiowanie zasobów mojej strony przez rosjan (już namierzyłem 3 adresy) ale z błędami rzeczowymi (Pioneer według nich to też i bazarowy Pionier, Yamana to Yamaha). Co ciekawe ruskie zabezpieczają obrazki (w oryginale strona nie jest niczym zabezpieczana, może poza serwerem, na którym jest).
  • #6 17538
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Podpowiem jeszcze, może zagonić nieco korzystających z tych opisów by przysyłali informacje o modelu radia w którym występuje dane złącze.
    I to podobało mi się u Marka. Byle by się nie zniechęcił za szybko. ;-)

SławeK
  • #7 17660
    MAREK24
    Poziom 15  
    Świetnie , chętnie nawiąże współprace!! właśnie wczoraj udało mi się dołączyć drugą złączke troszke to trwa bo każdą rysuje osobiście korzystając z orginału w ręce , jeśli uda mi się zdobyć!! Przepraszam za ewentuealne błędy ortograficzne ale czasami to przeoczenie - postaram się poprawić :D
    acha i postaram się nie zniechęcić szybko!!
  • #8 17720
    djlj24
    Spec od car audio
    Mam zamiar umieścić tabelę ze wszystkimi modelami posiadającymi dany typ złącza ale jest tego bardzo dużo i przy ładowaniu strony trwało by to wieki (już i tak niektóre części zajmują 200kB + obrazki). Tabela jest gotowa na razie w txt.
  • #9 17730
    MAREK24
    Poziom 15  
    Pracuje obecnie nad trzema kolejnymi złączkami dwie PIONEER i jedna SONY!!

JEŚLI JAKAŚ ZŁĄCZKA ZAMIESZCZONA NA STRONIE WWW PASUJE TEŻ DO INNEGO ODBIORNIKA PROSZĘ O INFORMACJE!! ZA WSZELKIE INFORMACJE Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJE!!
    :D :D :D :D
  • #10 17922
    MAREK24
    Poziom 15  
    dołączyłem kolejne złączki
    zapraszam :D :P
  • #12 18383
    djlj24
    Spec od car audio
    To już wiem dlaczego nie nabija mi licznika przez prv :-). Normalnie przewidziałem adres www.studio24.prv.pl ewentualnie jeszcze /kable/kable.htm :-)
  • #13 18428
    MAREK24
    Poziom 15  
    Djlj24 dzięki za spis!! wykorzystam tę wiedze i porównam z posiadaną!!

Podsumowanie tematu

✨ Tematem dyskusji jest tworzenie strony internetowej poświęconej złączom samochodowym oraz złączom radioodbiorników samochodowych. Autor rozpoczął projekt od jednej złączki i zachęca do współpracy oraz przesyłania opisów i informacji o modelach radioodbiorników, w których dane złącze występuje. W dyskusji pojawiła się propozycja utworzenia zespołu (TEAM) do wspólnego rozwijania bazy danych złączy. Podkreślono znaczenie dokładnych rysunków i opisów, a także problem kopiowania materiałów przez inne strony z błędami merytorycznymi. Autor pracuje nad kolejnymi złączkami, w tym dla marek Pioneer i Sony, rysując je osobiście na podstawie oryginałów. Planowane jest również umieszczenie tabeli z modelami radioodbiorników przypisanymi do konkretnych typów złączy, choć ze względu na rozmiar danych jest to wyzwanie techniczne. W dyskusji pojawiły się linki do innych zasobów oraz sugestie współpracy z innymi użytkownikami posiadającymi wiedzę i materiały dotyczące złączy samochodowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA