logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wyciek oleju z przystawki napędu pompy hydraulicznej w Władimirku T25

matix40 11 Maj 2024 14:37 924 4
REKLAMA
  • #1 21078195
    matix40
    Poziom 3  
    Ocena: 18
    Witam podpowie mi ktoś dlaczego wybija mi olej z przystawki napędu popmpy hydraulicznej we władimircu
    t25? Jeśli uzywam podnośnika to po pracu zawsze mam tam wyciek oleju leci wybija on tak jakby z tego korka o góry za dzwignia do załaczania pompy i olej tak ścieka na dół i zarzygujem i cały ciagnik nie mogę zidentyfikowac z kad to tak właściwie leci olej też jest na tej rurce co idzie z rozdzielacza z tego kolanka i wtedy idzie ta rurka do filtra tam jest kawałek weęża gumowego połaćzenie lecz jest ściśniety opaskami i ram raczej nie widac zebu jleciało z tamtąd lecz pod spodem są kropelki oleju na tej rurce kolanku przy rozdzielaczu . Miał ktoś taki przypadek z kąd to możę ciec bo to sie nasila ogólnie teraz coraz bardziej.
  • REKLAMA
  • #2 21078928
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 428
    matix40 napisał:
    nie mogę zidentyfikowac

1. Dokładnie wytrzeć.
    2. Jak cały ciągnik uwalany olejem, to widać, gdzie cieknie. Potrzebne małe lusterko i dobre światło.
  • REKLAMA
  • #3 21078975
    AT PRO
    Poziom 25  
    Ocena: 188
    Jak nie cieknie z góry z rozdzielacza to być może przepuszcza uszczelnienie walka pompy i wpycha olej do środka napędu.
  • REKLAMA
  • #4 21079068
    matix40
    Poziom 3  
    Hmm zdejmę ją i zobacze. I tak myślałem nad jej wymianą bo już słabo podnosi a rozdzielacza był robiony filtr czyszczony a i tak nadal słabo. Więc możę to i jej wina zobaczę. Dzięki
  • #5 21134601
    matix40
    Poziom 3  
    Głupia awaria bo olej sączył się z rozdzielacza dokładnie ze śruby łaczącej rurkę przy rozdzielaczy bodajrze to rurka powrotna oleju z podnośnika. Problem rozwiazany.
REKLAMA