logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SEP a Podłaczenie kuchni elektrycznej do prądu...

alvi 05 Gru 2005 22:10 4110 5
REKLAMA
  • #1 2057248
    alvi
    Poziom 10  
    Witam. mam pytanie. Od jakiegos czasu jstem sprzedwacą w sklepie RTV-AGD. A moja sprawa wygląda tak, że mam SEP w kat.E i mam w legitymacji napisane tak:
    Cytat:
    spełnia wymagania kwalifikacyjne do wykonywania pracy na stanowisku eklspoatacji w zakresie: obsługi, konserwacji...
    . Czy ja mogę przy takim określeniu uprawnień podłączyć bez problemu kuchnię elektryczną klientowi i podpisać się na gwarancji że jestem do tego uprawniony?
    Dziękuję za informacje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2057376
    Enpro
    Poziom 22  
    Ocena: 97
    Możesz podpisywać pod warunkiem że są jeszcze ważne.
  • REKLAMA
  • #3 2065393
    alvi
    Poziom 10  
    Dziękuję bardzo za informacje. Trochę było wyświetleń tego tematu i nikt nie zaprzeczył tej informacji. Cieszę się, że jednak mogę je podłączać bo już tyle opinii usłyszałem, że już nie wiedziałem co jest prawdą. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za info.

Apropo ważności. Rok temu jak zdawałem powiedziano mi że nie musze nic odnawiać i jest to bezterminowe a tu tyle informacji na forum... Eksploatację też trzeba odnawiać co 5 lat?? (taką jak ja mam)
  • REKLAMA
  • #4 2078268
    maestro11
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Wszystkie uprawnienia SEP wydane jako bezterminowe są ważne 5 lat licząc od maja 2005 roku.
  • REKLAMA
  • #5 5777518
    kempa007
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam,

Apropos uprawnien SEP. Robilem je w maju 2004 roku i wtedy powiedziano mi ze sa one dozywotnie. Na legitce nic nie mam napisane, ze jest dozywotnia. Czy jest ona wazna 5 lat, czy jednak dozywotnio?
REKLAMA