Witam, mam Asus Zenfone 5z i przed końcem gwarancji miałem problem z szybkim ładowaniem i transmisją danych (bo nie łączyło szybkie ładowanie) i był brak transmisji przez kabel USB, tel wrócił z gwarancji i po kilku latach mam problem, że w ogóle teraz nie ładuje. Przeczyściłem gniazdo, testowałem różne kable i ładowarki, ale zauważyłem, że po kilku godzinach ma chęci się naładować bo po 10h podłączyłem go pod inną ładowarkę ruszyło wolne ładowanie, podpiąłem oryginalną i ruszyło szybkie ładowanie, naładowałem do 35% bo potrzebowałem tel i po 1h znów zanik ładowania. Minęły może 2h i znów łączył się z oryginalną ładowarką. Od rana brak chęci ładowania, ale go wyłączyłem poczekałem chwilę i po podpięciu ładowarki jest szybkie ładowanie. Teraz kwestia softu czy lepiej od razu zmienić całą dolną płytkę z portem USB C mikrofonem i jack? no i kompleksowo baterię nową kupić. Jak sądzicie ? Pozdrawiam Artur.
Dodano po 49 [minuty]:
Teraz jak go ładowałem to był wyłączony i po włączeniu normalnie reaguje na oryginalną ładowarkę.
Dodano po 58 [minuty]:
Było 100% trzymałem go na ładowarce po odłączeniu i podłączeniu brak reakcji na ładowanie. Tutaj coś z scalakiem ładowania jest nie halo.
Dodano po 49 [minuty]:
Teraz jak go ładowałem to był wyłączony i po włączeniu normalnie reaguje na oryginalną ładowarkę.
Dodano po 58 [minuty]:
Było 100% trzymałem go na ładowarce po odłączeniu i podłączeniu brak reakcji na ładowanie. Tutaj coś z scalakiem ładowania jest nie halo.