Witam. Otóż mam problem z Internetem Orange światłowodem gdyż, ostatnio przyszła nowa oferta na zwiększenie mojego Internetu z 1Gbps/s na 2Gbps/s i no zgodziłem się bo większość moich znajomych już ma i chwali. Problem polega na tym że pomimo aktywacji tej że nowego szybszego Internetu mój komputer nadal odbiera same 1gbit/s nie widzę żadnej różnicy. Lecz na drugim słabszym sprzęcie mojej dziewczyny Chodzi te 2gbit/s Pobieranie ponad 290Mb/s a u mnie nadal ledwo 100Mb/s. Co jest jeszcze dziwniejsze że mam o wiele lepszy sprzęt niż ona Ja mam sprzed sprzed roku jest to Płyta Gigabyte b760 Gaming X DDR4 a ona ma jeszcze płytę z DDR3 jeszcze i AM3+ chipsecie
Dzwonienie oczywiście Do Orange nic nie pomogło bo pan z orange serwisu powiedział że to mój problem i elo.
mój sprzęt to
- Router Funbox 6
- oba sprzęty są poprowadzone przewodem (NOWYM) ( rj45 cat 6 i 8 ) czyli przepustowość 10Gbps/s i 40~Gbps/s i metrycznie to router na moim kompie jest oddalony 39cm xD jak by ktoś myślał że długi mój kabel jest nie to jest 1,5m długości przewodu z komputera do Routera
- płyta główna to jak w opisie Gigabyte 760 Gaming X z kartą sieciową 2,5 Gbps/s
Próbowałem tych że sposobów:
-Pani technik kazała zresetować router / resetowałem (ustawień nie bo nie wiem co się stanie poprostu go na chwilę wyłączyłem i włączyłem panowanie )
-próbowałem zwiekszać duplex jest ustawiony na 2.5Gbps/s
-Aktualizacja sterowników karty sieciowej jest chociaż sprzęt jest nowy i nie jest aż tak stary jak stara płyta mojej kobiety to tam odstrzała działa
Dlatego pytanie do was. Dlaczego tak się dzieje i co mogę zrobić bo już sam nie wiem nawet jeśli jest ktoś chętny pomocy w praktycę możemy się zgadać na messengerze i udostępnić obrac Teamviewerem w celu naprawy praktycznej
. bo naprawdę szkoda mi takiego internetu a warunki mam by spełniać wszystko
Dzwonienie oczywiście Do Orange nic nie pomogło bo pan z orange serwisu powiedział że to mój problem i elo.
mój sprzęt to
- Router Funbox 6
- oba sprzęty są poprowadzone przewodem (NOWYM) ( rj45 cat 6 i 8 ) czyli przepustowość 10Gbps/s i 40~Gbps/s i metrycznie to router na moim kompie jest oddalony 39cm xD jak by ktoś myślał że długi mój kabel jest nie to jest 1,5m długości przewodu z komputera do Routera
- płyta główna to jak w opisie Gigabyte 760 Gaming X z kartą sieciową 2,5 Gbps/s
Próbowałem tych że sposobów:
-Pani technik kazała zresetować router / resetowałem (ustawień nie bo nie wiem co się stanie poprostu go na chwilę wyłączyłem i włączyłem panowanie )
-próbowałem zwiekszać duplex jest ustawiony na 2.5Gbps/s
-Aktualizacja sterowników karty sieciowej jest chociaż sprzęt jest nowy i nie jest aż tak stary jak stara płyta mojej kobiety to tam odstrzała działa
Dlatego pytanie do was. Dlaczego tak się dzieje i co mogę zrobić bo już sam nie wiem nawet jeśli jest ktoś chętny pomocy w praktycę możemy się zgadać na messengerze i udostępnić obrac Teamviewerem w celu naprawy praktycznej