logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko CN232220X – demontaż klapki modułu sterującego, jak odblokować zatrzaski?

wlaZZ 22 Maj 2024 10:07 3147 11
REKLAMA
  • #1 21091628
    wlaZZ
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam,

Lodówka Beko CN232220X przestała chłodzić. Świeci się tylko światło w środku oraz nie działa wyświetlacz zewnętrzny. Po przeczytaniu innych tematów pomyślałem, że będzie to wina modułu sterującego. Jest z tylu po lewej u góry ta klapka, ale nie potrafię niestety jej zdjąć, ona siedzi na jakiś plastikowych zatrzaskach. Będę wdzięczny za wskazówkę jak zdjąć ta blaszana klapkę.
  • REKLAMA
  • #2 21091658
    mariukonie
    Poziom 31  
    Ocena: 376
    Daj jakieś zdjęcia tej klapki
  • #3 21091671
    wlaZZ
    Poziom 10  
    Metalowa pokrywa na urządzeniu elektrycznym z ostrzeżeniem o otwieraniu. Wnętrze metalowego urządzenia z pokrywą inspekcyjną. Zdjęcie metalowej puszki montażowej na ścianie, z wytłoczoną strzałką wskazującą w górę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21091783
    mariukonie
    Poziom 31  
    Widzisz te białe zatrzaski w dziurach od góry i dołu? Trzeba je wcisnąć na jednej stronie i pociągnąć pokrywę.

Dodano po 10 [minuty]:

Wystarczy odhaczyć górne zaczepy i dol sam zejdzie.
  • #5 21091823
    wlaZZ
    Poziom 10  
    Temat do zamknięcia. Zatrzasków się nie odciąga. Pokrywa metalowa z plastikowa obejma jest na taśmę dwustronną i trzeba pociągnąć z wyczuciem z dołu ku górze.
    Pozdrawiam
    Osoba trzyma metalową pokrywę z plastikową obejmą, zdjętą z panelu z elektroniką wewnątrz urządzenia. Osoba trzymająca w ręku pokrywę z tworzywa sztucznego z metalową obejmą. Osoba trzyma metalową pokrywę z plastikową obejmą.
  • #6 21091827
    mariukonie
    Poziom 31  
    Tego się nie spodziewałem. Po co taki pancerz dają? To chyba jeszcze lodówka z czasów, kiedy księgowi nie oszczędzali na materiałach :}
  • REKLAMA
  • #7 21092105
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 882
    Wykręcasz wkręt i odchylasz klapę, a moduł tylko do wymiany, a nie do naprawy!
  • #8 21092852
    Sebastian_M26
    Poziom 30  
    Ocena: 434
    kecajk49 napisał:
    moduł tylko do wymiany !!!!

A skąd wiesz, że ten jest zepsuty?
    kecajk49 napisał:
    Nie do naprawy !

No do 12 letniej lodówki, w sam raz wywalić 300.
  • #9 21093335
    wlaZZ
    Poziom 10  
    Wymieniłem moduł i lodowka wstała ale wszystkie kontrolki się swieca. Czy jest potrzebny jakiś reset?

Panel sterowania lodówki z włączonymi wszystkimi kontrolkami.
  • REKLAMA
  • #10 21263773
    office24
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    >>21093335 Mam ten sam problem, klapa zdjęta, gdzie kupiłeś moduł? Czy po podłączeniu nowego modułu wszystko ok? U mnie również lodówka nie działa, a światło wewnętrzne świeci. Będę wdzięczny za podpowiedź, dzięki.
  • #11 21405294
    wjan
    Poziom 1  
    Czy udało ci się rozwiazać problem wyświetlacza? Bo mam dokładnie to samo. Lodówka wstała ale panel świeci jak choinka. Temperatury mierzyłem w środku i są akceptowalne tylko fajnie jakby też działał.
  • #12 21783906
    andrzejwiduch60
    Poziom 1  
    Mam taki sam problem. Moduł sterujący wymieniony. Lodówka pracuje, ale wyświetlacz nie reaguje. Czy ktoś rozwiązał już tę usterkę? Jak wyjąć ten wyświetlacz?

Podsumowanie tematu

✨ Lodówka Beko CN232220X przestała chłodzić, świeci się tylko światło wewnętrzne, a wyświetlacz zewnętrzny nie działa. Problem podejrzewano w module sterującym, który znajduje się za metalową klapką z plastikową obejmą. Klapka nie jest mocowana zatrzaskami, lecz przyklejona taśmą dwustronną i należy ją zdjąć, delikatnie pociągając od dołu ku górze. Po wymianie modułu sterującego lodówka zaczęła działać, jednak wszystkie kontrolki świecą się jednocześnie, co sugeruje potrzebę resetu. W dyskusji pojawiły się pytania o dostępność modułu i dalsze problemy z wyświetlaczem, który mimo działania lodówki, nie reaguje prawidłowo. Moduł sterujący jest elementem wymiennym, a naprawa wewnętrzna nie jest zalecana.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA