logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWM 8062 - pralka zatrzymuje się, migająca kontrolka START PAUZA

tadeks 06 Gru 2005 11:27 2041 5
REKLAMA
  • #1 2058338
    tadeks
    Poziom 2  
    Witam!

Pralka Whirpool AWM 8062 na wszystkich programach potrafi się zatrzymać. Kontrolka START PAUZA miga. Wystarczy nacisnąć ją, a idzie dalej. Problem w tym, że zdaża się to często (niekiedy nawet co kilka minut, ale nie jest to regularnie) i nie można jej zostawić bez stałej obserwacji.
    Bardzo proszę o poradę co można z tym zrobić.
    :?:
    Za każdą okazaną pomoc z góry dziękuję

Tadek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2095104
    tadeks
    Poziom 2  
    Witam wszystkich Fachowców.

Rozebrałem w pralce co się dało i złożyłem na nowo. Usterka, która występowała prawie od nowości już nie występuje. Pralka w czasie kolejnych dziesięciu prań (różne programy) nie zatrzymała się.
    Jako kompletny laik w tych sprawach nie wiem nawet co naprawiłem, ale wiem jedno, że najlepiej samemu takie rzeczy naprawiać. Przy okazji wyczyściłem rdzę z obudowy i ubytki pokryłem farbą. { Pralka, która ma 7 lat gwarancji na perforację obudowy, po roku obudowa już mocno rdzewieje, ale to nie podlega gwarancji Normalny absurd albo to jest ten 7 zmysł Whirpool'a}
    :D
  • REKLAMA
  • #4 2095404
    kalaphone
    Poziom 11  
    moim zdaniem wystarczyło wymienic tylko włącznik pracy miałem już taki przypadek są tam takie kiczne sprężynki i często się powyginają
  • REKLAMA
  • #5 2095424
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 757
    kalaphone napisał:
    moim zdaniem wystarczyło wymienic tylko włącznik pracy

Jak nie widziałeś nigdy na oczy tej pralki, to nie pisz głupot.
  • #6 2095440
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA