logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie taksometru Innova2 w Toyocie Auris 2017 Hybrid - skąd wziąć impuls?

norbertjot 29 Maj 2024 14:08 786 7
REKLAMA
  • #1 21099733
    norbertjot
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Podłączenie taksometru AURIS 2017 hybryda.
    Cześć wszystkim mam pytanie czy pomoże ktoś skąd wźać impuls do taksometru innova2 w auris 2017 hybryd?
    Czy do tego modelu jest potrzebny jakiś dekoder ewentualnie jak uryźć temat?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21101028
    norbertjot
    Poziom 3  
    Nie jestem taksówkarzem chcieliśmy przełożyć taksometr do nowego auta mojego taty i sprawdzić czy działa oraz ładnie to zmontować po swojemu. A reszta będzie ogarnięta w serwisie
  • REKLAMA
  • #4 21101260
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Ocena: 963
    "chcieliśmy przełożyć taksometr" - Czyli w starym aucie wszystko działa i kasa i taksometr?

Zadzwoń do serwisu oni to zrobią a jak nie działa kasa i taksometr to będziesz musiał kupić nowe w zależności co padło czy kasa czy taksometr. Grzebanie przy kasie i taksometrze może się skończyć wizytą skarbówki i sprawą sądową.Nie warto sobie robić dodatkowych problemów. Serwisy też płacą za autoryzacje uprawnień co roku więc to nie jest tak że serwis tylko montuje sprzęt i kasuje opłatę za przeglądy co 2 lata.Dostęp do dokumentacji serwisowej mają przeważnie tylko serwisanci.

Dodano po 13 [minuty]:

to model Innova taxi 2?
  • #5 21101530
    norbertjot
    Poziom 3  

>>21101260

Tak wymontowaliśmy to z wcześniejszego auta i są tylko 3 przewody: masa, stałe zasilanie i impuls. W starym aucie było to podłączone z tyłu radia.
  • REKLAMA
  • #7 21101979
    norbertjot
    Poziom 3  
    >>21101660

To prawda ale mi chodziło że gdzie w toyocie auris znajde sygnał rezte wszystko wiem. Chodzi mi o impuls na podstawie którego taksometr będzie liczył kilometry.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat podłączenia taksometru Innova2 w Toyocie Auris 2017 Hybrid, szczególnie dotyczących źródła impulsu do taksometru. W odpowiedziach podkreślono, że najlepiej skonsultować się z przeszkolonym serwisantem, który ma dostęp do dokumentacji serwisowej. Użytkownik wyjaśnia, że taksometr został przeniesiony z innego pojazdu i posiada trzy przewody: masa, stałe zasilanie i impuls. Wskazano, że impuls był wcześniej podłączony z tyłu radia w starym aucie. Użytkownik prosi o wskazówki dotyczące lokalizacji sygnału impulsu w Aurisie, sugerując, że pomocne byłyby schematy elektryczne lub zdjęcia od innych użytkowników z podobnym modelem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA