logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Netia Huawei HG8245X6: Przełączenie na tryb modem, konfiguracja PPPoE, router Asus z Tomato

mangod 30 Maj 2024 20:30 900 0
REKLAMA
  • #1 21100931
    mangod
    Poziom 2  
    Mam dokładnie ten sam problem. Pomimo zalogowania się do HG8245X6-10 i przestawienia w sekcji WAN na Bridge, nie można zestawie połączenia pppoee. Testowałem na różnej maści sprzętu jak Mikrotik, Ubiquiti oraz zwykły laptop z Linuxem. W modemie netii widać że Internet leci po vlan 35. Testowałem z ustawijnym tagowaniem jak i bez i najzwyczajniej w świecie nie ma odpowiedzi z koncentratora pppoe totalne zero :/ Zgłosiłem to do działu techniczne netii i może oni muszą wgrać jakiś dedykowany config na tego Huawei żeby bridge zadziałał? Najgorzej jak jak nic z tym nie będzie dalo się zrobić. Mam od nich podsieć 8 IP więc w teorii mógłbym ustawić sobie jeden z adresów na routerze od strony LAN i zrobić tam NATa, ale problem z Huawei od netii jest też taki ze nie ma tam nigdzie opcji żeby na nim NAT wyłączyć. Obkroili menu strasznie. Prośba do autora wątku o info czy udało Ci się jakoś temat ogarnąć?

Moderowany przez jimasek:

Proszę założyć własny temat na forum
    3.1.19. Publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych. Przez dyskusje archiwalne rozumie się dyskusje oznaczone odpowiednio przez Usługodawcę jako: Temat archiwalny lub Wątek archiwalny.

----
    Wydzielono z tematu: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    przez jimasek dnia 30 Maj 2024 20:30
  • REKLAMA
REKLAMA