logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Mi Note 10 Lite - wyświetlacz mruga i pojawiają się artefakty, co robić?

umbracoda 31 Maj 2024 13:20 2211 6
  • #1 21102032
    umbracoda
    Poziom 3  

Moi drodzy, telefon (mi Note 10 Lite) padł :(

Kiedyś miałem z nim taki problem (około roku temu), jak wyświetlacz zaczął mrugać, prawa górna strona od notcha była zupełnie czarna, ale dało się coś na nim zrobić i znalazłem informacje, żeby wyłączyć flickering. Ale o dziwo samo przeszło po kilkunastu godzinach - tak jakby ręką odciął (chyba nawet włączyłem flickering). Minął rok, wczoraj coś robiłem na telefonie, mrugnął, pewnie nie każdy by to zauważył, ale wpatrywałem się w to, co to było - nagle pojawiły się artefakty i zgasł po chwili. Od wczoraj tylko mruga (na biało) od czasu do czasu. Co ciekawe, na chwilę się włączył w nocy i już się ucieszyłem, ale potrwało to kilka sekund i wróciło to samo. Czy to znaczy, że już po telefonie? :(
  • #2 21117646
    VPSA132
    Poziom 26  
    Ocena: 183
    umbracoda napisał:
    Czy to znaczy, że już po telefonie?

Na pewno po wyświetlaczu. Nie zalał Ci się?
  • #3 21121250
    umbracoda
    Poziom 3  
    nie, nawet nigdy go nie zapryskałem
  • #4 21121634
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Rozbierz i sprawdź taśmy, złącza. Nie pomoże to do wymiany.
  • #5 21137652
    umbracoda
    Poziom 3  
    Hmmm ... telefon od tamtego czasu leżał (musiałem kupić inny), kilka razy go jeszcze próbowałem włączyć i nic ... dziś spróbowałem ponownie i mrugał aż tu nagle poajawiła się ikonka rozładowania (bateria z czerwoną kreseczką na dole) i co co jakiś czas próbuje się włączyć ale wraca do ikonki rozładowania. Nie mogę go wyłączyć bo nawet jak przytrzymam przycisk zasilania to sie wyłącza i wlacza do ikonki baterii.

I co mu jest/co mu było, tak wiele pytań tak mało odpowiedzi ...

Xiaomi Mi Note 10 Lite - wyświetlacz mruga i pojawiają się artefakty, co robić?

Added after 3 [hours] 21 [minutes]:

... i telefon się włączył.
  • #6 21138814
    VPSA132
    Poziom 26  
    Ocena: 183
    Nie związane z tematem. Bateria Ci padła. Została głęboko rozładowana. Stąd to "dziwne" zachowanie po podłączeniu pod ładowarkę.
    Usterka z pierwszego posta nadal jest. W tej chwili nieaktywna...
  • #7 21139054
    umbracoda
    Poziom 3  
    Zgadza się, kwestia mrugającego ekranu nie ma nic wspólnego z rozładowaną baterią. Coś albo się psuje, albo coś nie łączy. Taśma? Jakiś konektor? Problemu i tak nie rozwiążemy, ktoś musiałby do tego zajrzeć. Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Xiaomi Mi Note 10 Lite, który doświadcza migotania wyświetlacza oraz pojawiania się artefaktów. Po wcześniejszych problemach z wyświetlaczem, które ustąpiły same, obecnie telefon mruga na biało i nie można go wyłączyć, co sugeruje problemy z baterią. Użytkownicy sugerują sprawdzenie taśm i złączy, a także wskazują, że problem z migotaniem ekranu może być niezwiązany z rozładowaną baterią, która mogła się głęboko rozładować. Ostatecznie, użytkownik zauważa, że telefon w końcu się włączył, ale problem z wyświetlaczem nadal może wymagać interwencji serwisowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA