logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komunikat przy linkach cashback

MariuszR1 08 Cze 2024 13:35 864 3
REKLAMA
  • #1 21111427
    MariuszR1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    >>16766186

Witam
    Mam problem z wyświetlaniem stron klikanych z przekierowywanych linków np. z serwisów cashback. Pojawia się wówczas komunikat:

ERR_NAME_NOT_RESOLVED
    lub
    DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Wykonałem polecenia z tej witryny:
    https://wyleczpc.pl/pytaj/jak-naprawic-blad-nie-odnaleziono-serwera-dns-na-google-chrome/

Nadal to samo. Zauważyłem, że nie mam dostępu do Klienta DNS w Usługach (screen). Nie mogę wstrzymać, zatrzymać, wznowić, uruchomić ponownie. Opcje są "poszarzone". Czy spotkaliście się z takim przypadkiem. Jakie może być rozwiązanie? Dodam, że wszystkie strony uruchamiają się prawidłowo poza wspomnianymi z linków przekierowujących.

Zrzut ekranu przedstawiający Konsolę usług Windows z zaznaczonym Klientem DNS.
  • REKLAMA
  • #2 21111530
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8300
    Witaj.
    Nie stosujesz żadnego blokowania reklam, adblocków, oprogramowania antywirusowego z zaporą?
    Gdyby problem był z DNSem, to nie byłbyś w stanie wejść na żadną stronę.
  • REKLAMA
  • #3 21111542
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2524
    Problem leży gdzieś na linii:
    Firewall
    Antywirus
    Blokada narzędzi śledzący i reklam
    NAT 4/6/4 (wyłącz na próbę IPv6 w routerze jeśli jest)

Ogólnie ja bym się nie odważył chodzić po stronach mających cokolwiek wspólnego z finansami z jakichkolwiek linków, a już szczególnie "polecających" od niewiadomo kogo. Jak te linki coś blokuje, to prawie pewne że te linki są szkodliwe (np wyłudzają dane, śledzą ponad miarę itd).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 21112890
    MariuszR1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    >>21111530

Witam,
    Mam tylko Windows Defendera. Wyłączyłem antywirusa i zaporę, ale problem bez zmian. Próbowałem również na kilku przeglądarkach oraz z połączeniem internetu mobilnego.

Wcześniej problem pojawiał się od czasu do czasu. Zauważyłem wtedy, że gdy działa wszystko prawidłowo - mam dostęp do opcji Klienta DNS w usługach. A jak nie działa, tak jak teraz - dostępu do nich nie ma, jak na screenie z pierwszego posta.
REKLAMA