logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor KFC CA6536SL - dioda zmienia kolor, monitor nie działa

Norbert_lubin 07 Gru 2005 11:59 1237 1
REKLAMA
  • #1 2061727
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    Witam mam kłopot z monitorem KFC CA6536SL objaw jest taki ze w chwili wlaczenia power zaswieci sie w nim zielona dioda led i po chwili gasnie po czym zapala sie czerwona żarówka na obudowie monitora jest rysunek pod nią przypominający ekran i w nim literke "M" chyba stan spoczynku oznacza , nie wiem i nic po za tym się nie dzieje prosił bym o wszelkie wskazówki związane z usterką od czego zacząc i w jakiej części monitora doszukiwa się usterki nie mam wielkiego doświadczenia w naprawach monitorów więc zdaje się na waszą pomoc Ps. Pozdrawiam i życze miłego dnia :-)
  • REKLAMA
  • #2 2076689
    hudy78
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam po pierwsze nie piszesz nic czy sprawdziłeś przetwornice czuli diody tranzystory rezystory i tp itd ,czy podłanczałeś monitor pod sztucznym obciążeniem
    to jest pomiędzy emiter i colector hota wpinasz żarówke 60W 250V jak świeci to jest ok jak nie szukasz usterki w zasilaczu brak +Bprzy dobrym sterowaniu powinno być jakieś 80V jak zaduże czepiasz się pompy z reguły na irf630 ewentualnie jak sprawny to sterowanie z tda o ile pamiętam to tda9103 to narazie tyle napisz coś więcej to się będzie myśleć
REKLAMA