logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laguna II ph2. Jak wyciągnąć mechanizm hamulca ręcznego elektrycznego

corvus_pl 08 Lip 2024 19:09 1185 4
REKLAMA
  • #1 21147588
    corvus_pl
    Poziom 12  
    Ocena: 39
    Dzień dobry

Jak wyciągnąć mechanizm hamulca ręcznego elektrycznego. Konkretnie chodzi o linkę zwalniana awaryjnego. Nie ma na niej żadnego łącznika. Wchodzi w podłogę. Od strony kabiny wyciągnąłem ją z tej żółtej rączki awaryjnej co jest w podłokietniku, ale linki dalej nie da się wyciągnąć.
  • REKLAMA
  • #2 21147686
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5138
    Trzeba wejść pod auto,wymontować mechanizm ręcznego i po rozpołowieniu modułu wymontować linkę
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #3 21147692
    corvus_pl
    Poziom 12  
    Ta linka wchodzi pod silniczek. Żeby ją wyjąć trzeba by też wykręcić silniczek i nie tylko. Otwieranie tego mechanizmu i rozkręcanie go na samochodzie żeby wyjąć tą linkę jest dosyć niewygodne no i potem skręcanie go na nowo.
  • REKLAMA
  • #4 21147793
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5138
    corvus_pl napisał:
    Otwieranie tego mechanizmu i rozkręcanie go na samochodzie żeby wyjąć tą linkę jest dosyć niewygodne no i potem skręcanie go na nowo.

Gdzie napisałem, że mechanizm otwiera się na samochodzie???

Dodano po 1 [minuty]:

corvus_pl napisał:
    jest dosyć niewygodne no i potem skręcanie go na nowo.

To oddaj do warsztatu, za 2-3 stówy nie będą marudzić
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #5 21147848
    corvus_pl
    Poziom 12  
    EDIT
    Linka awaryjnego wyszła z prowadnicy, ale trzeba dosyć dużo siły przyłożyć.

Cóż za cenne rady.
    Jasno zapytałem jak wyjąć cały mechanizm. Problemem jest linka z awaryjnego, która z jednej strony jest wpięta w mechanizm a z drugiej do rączki awaryjnego zwolnienia. Po drodze nie ma na niej łącznika. Wchodzi w prowadnicę po prawej stronie z tyłu samochodu. Prowadnica podejrzewam, że biegnie aż do rączki awaryjnego zwolnienia. Linka z rączki awaryjnego też jest zdjęta. Sądziłem, że linka po rozpięciu z rączki wyjdzie z prowadnicy ale tak się nie dzieje.
REKLAMA