logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.SB – 2 migające kontrolki, kawa nie parzy się poprawnie

rimanov 10 Lip 2024 08:42 633 1
REKLAMA
  • #1 21149355
    rimanov
    Poziom 23  
    Ocena: 194
    Witam wszystkich.
    Mam problem z ekspresem DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.SB.
    Otóż zaczęły mi migać 2 kontrolki: pojemnika na fusy i alarmu, a trzecia od wody świeci.
    Wg instrukcji: "Kawa jest zbyt drobno zmielona i przez to woda nie przepływa właściwie. Zwiększ stopień mielenia i spróbuj wykonać tyle kaw, by praca urządzenia wróciła do normy".
    Próbowałem zwiększać zmielenie na ostatni, 7 poziom. Zrobiłem 3-4 kawy (nie wiem, czy wystarczająco wg instrukcji), ale nadal to samo.
    Gdy puszczę wodę ze spieniacza, kontrolki gasną, ale znowu wtedy gdy chcę zrobić kawę, ta się mieli, ale już nie parzy - sucha leci do zbiornika. I po tym znów sytuacja wraca do początku - czyli kontrolki 2 migają, 1 świeci, i wtedy kawę da się znowu zrobić.
    Dodam jednak, że bez różnicy czy kliknę małą kawę, czy podwójną, czy espresso, zawsze leci tyle samo kawy - mało.
    Tyle samo leci gorącej wody ze spieniacza, po czym także zapalają się 3 kontrolki - 2 migające, i jedna od wody świeci.
    Ma ktoś jakiś pomysł? Czy czeka mnie jednak rozbieranie ekspresu i np. czyszczenie młynka czy coś.
    Czy może być to wina przepływomierza?
  • REKLAMA
  • #2 21151963
    rimanov
    Poziom 23  
    Ocena: 194
    Uszkodzony przepływomierz. Wymieniony, ekspres działa.
REKLAMA