logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UPS Ever Eco 500LCD wyłącza się po krótkiej przerwie w dostawie prądu - zwarcie?

krzysztofb 11 Lip 2024 17:44 219 1
REKLAMA
  • #1 21151116
    krzysztofb
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam Wszystkich Serdecznie,

Moze ktoś z użytkowników miał podobny problem a mianowicie po krótkiej przerwie w dostawie prądu rzędu 1s UPS Ever Eco 500LCD zostaje wyłączony i sygnalizuje sygnałem ciągły wg instrukcji zwarcie. Po przytrzymaniu przycisku włącza się bez żadnych problemów. Wykluczyłem baterię bo wymieniona na nową ale zastanawiam się na samych mechanizmem przełączania choć wg instrukcji jest on poniżej 6ms przy przelaczeniu na baterie. Wygląda jakby przy tak krotkiej przerwie głupiał i diagnozował zwarcie.
  • REKLAMA
  • #2 21151145
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5488
    @krzysztofb
    Być może, przy takich zanikach prądu, gdy prąd wraca ma za wysokie napięcie.

U mnie swego czasu było 245V (przez fotowoltaikę) sprzęty pod ups-em też głupiały - u mnie podziałał stabilizator napięcia.
    Czyli stabilizator napięcia podłączony do gniazdka prądowego, do stabilizatora napięcia podłączony dopiero UPS.

Ktoś mógłby powiedzieć że to bez sensu, że przecież UPS też stabilizuje napięcie - jak widać nie do końca.
    Od tego momentu zastosowania stabilizatora napięcia, u mnie zero problemów.
REKLAMA