Witam ma surface book 1703 z numerem płyty x910513-008 w którym mam hasło bios (takiego kupiłem) i chcę pomocy w jego usunięciu oraz która kość w tej płycie jest właśnie z biosem bo widzę że ma aż 3 kości wson. Dwie W25X40CL które są obok siebie i jedną W25Q128
Możesz spróbować się do niego klipsem podłączyć jeśli będzie tyle miejsca i próbować odczytać go bez wylutowania - na niektórych płytach działa to dobrze.
>>21153971 Właśnie ciężko, wcześniej normalnie klipsa lub wylutowałem sobie ale tutaj będzie ciężko bez mikroskopu. Klips nie wejdzie niestety bo metalowe obramowanie jest ułożone idealnie pod chipem
Dziękuję za pomoc, skontaktowałem się z forum https://vinafix.com zrobił i będę testował. Mam ostatnie pytanie, jak taśmą przykleić z powrotem matrycę do obudowy? Jaką polecacie?
Ja do takich akcji stosuję 3M VHB albo Tesa ACX o grubości około 0.5 mm. Tylko stosuję jej ciut mniej niż w oryginale, żeby mieć jeszcze szansę to kiedykolwiek odkleić jeśli będzie kiedykolwiek taka potrzeba (tzn zamiast całego paska stosuję dwa kawałki po około 3-4 cm).
Użytkownik posiada Surface Book 1703 z hasłem BIOS, które chce usunąć. Wskazano, że na płycie głównej znajdują się trzy kości WSON: dwie W25X40CL oraz jedna W25Q128. Użytkownik otrzymał pomoc w odblokowaniu BIOS-u poprzez forum vinafix.com. Zasugerowano również, aby spróbować podłączyć się do kości klipsem, jednak ze względu na trudności z dostępem, użytkownik zdecydował się na wylutowanie. Po odblokowaniu BIOS-u, użytkownik pyta o sposób ponownego przymocowania matrycy do obudowy, na co otrzymał rekomendacje dotyczące taśmy 3M VHB lub Tesa ACX. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.