logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić numer VIN na używanym module ADML dla C4 2022, OE 1685540880?

ProboY 18 Lip 2024 14:46 1440 9
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21159335
    ProboY
    Poziom 2  
    Witam wszystkich,

Mam problem z modułem adml do c4 2022. Stary moduł adml miał problem i teraz potrzebuję nowego, nowy nie może być dostarczony z fabryki przez 8 długich miesięcy. Wziąłem używany, ale nie mam możliwości zmiany numeru vin w oryginalnym programie. Czy jest jakiś sposób na dokonanie zmiany? OE 1685540880
  • REKLAMA
  • #2 21161999
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3365
    Witam na czy jest ten moduł? procesor? pamięć? Po zczytaniu pewnie da radę zmienić VIN w pliku .bin.
  • REKLAMA
  • #3 21163472
    ProboY
    Poziom 2  
    Obraz przedstawia zbliżenie na płytę drukowaną z widocznymi układami scalonymi i podzespołami elektronicznymi.
    Zbliżenie na zieloną płytkę drukowaną z różnymi podzespołami elektronicznymi. Zdjęcie płytki drukowanej z widocznym chipem Valeo i kilkoma kondensatorami.
    czy to pomaga?
  • #4 21197058
    ProboY
    Poziom 2  
    Witam wszystkich, chciałbym tylko poinformować o rozwiązaniu mojego problemu. Przełożyłem procesor pod kod 10493 i rozwiązałem problem z przeróbką obudowy. Później zaprogramowałem oryginał na własne ustawienia. Rozwiązane działa.
  • #6 21197174
    ProboY
    Poziom 2  
    Czarna skrzynka elektroniczna z białą etykietą z oznaczeniami i kodem QR.

Tylko w ten sposób. Skrzynki już nie mam, jest zamontowana w pojeździe
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 21323002
    regservice
    Poziom 2  
    ProboY napisał:
    Witam wszystkich, chciałbym tylko poinformować o rozwiązaniu mojego problemu. Przełożyłem procesor pod kod 10493 i rozwiązałem przepisywanie obudowy. Później zaprogramowałem oryginałem do własnych ustawień. Rozwiązane działa.
    .

witam ,
    czy możesz wysłać pinout tnks
  • #9 21438582
    regservice
    Poziom 2  
    MOŻNA go odczytać, ale po ponownym włożeniu do samochodu moduł nie odpowiada
  • #10 21451803
    bbmax
    Poziom 15  
    Ocena: 58
    Czym go czytales?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zmiany numeru VIN w używanym module ADML do Citroëna C4 z 2022 roku o numerze OE 1685540880. Nowy moduł nie jest dostępny z fabryki przez około 8 miesięcy, dlatego zastosowano używany egzemplarz. W dyskusji poruszono kwestie techniczne dotyczące możliwości zmiany VIN poprzez edycję pliku .bin po zczytaniu zawartości modułu, w tym pytania o typ procesora i pamięci. Autor ostatecznie rozwiązał problem przez przełożenie procesora pod kod 10493 oraz zaprogramowanie oryginalnego modułu na własne ustawienia, co wymagało przeróbki obudowy. Wymiana i programowanie modułu wiązały się z ograniczeniami, takimi jak brak możliwości zmiany VIN w oryginalnym oprogramowaniu oraz problemy z komunikacją modułu po ponownym montażu w pojeździe. W dyskusji pojawiły się również prośby o zdjęcia naklejek na obudowie oraz pytania o pinout i metody odczytu danych z modułu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA