logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Żółta kontrolka zużycia klocków hamulcowych świeci po wymianie na nowe - Mercedes Vito W639

pafcio86 19 Lip 2024 21:16 2427 2
REKLAMA
  • #1 21160930
    pafcio86
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam wszystkich,

Mam pytanie dotyczące czujników zużycia klocków hamulcowych. Wymieniłem klocki i czujniki na nowe, lecz niestety cały czas świeci się żółta kontrolka czujników zużycia klocków. Czy podpowie ktoś, gdzie są podłączone te czujniki (może jakiś schemat), abym mógł to sprawdzić, dlaczego ta kontrolka świeci się stale?
  • REKLAMA
  • #2 21160983
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 21161490
    pafcio86
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    cedricco napisał:
    pafcio86 Znajduję się czujnik z tyłu za zaciskiem hamulcowym musisz go wpiąć z dwóch stron ale to robi się z wymianą okładzin hamulcowych musisz kupić okładziny hamulcowe oraz czujniki i możesz zlecić mechanikowi lub naprawić sam. Świeci się dlatego, że są już zużyte okładziny, jak i też mogą być zużyte same czujniki, mógł sam się rozszczelnić lub mieć zwarcie czujnik i świeci kontrolka.

Tak. Wiem, gdzie on jest. Wymienione mam tarcze, klocki oraz czujniki (wszystko nowe). Odnośnie mojego pytania to chodziło mi o to, gdzie ten czujnik jest wpięty (nie przy hamulcach, ale z drugiej strony tj. ECU?). Stąd moja prośba o ew. schemat.
REKLAMA