logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrootować tablet ASUS k00f z Androidem 4.2.2 i wgrać ROM z usługami Google?

michau1995 22 Lip 2024 19:38 843 4
REKLAMA
  • #1 21164073
    michau1995
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam, mam takie pytanko czy poradziłby mi jak najlepiej zrootować tableta ASUS k00f z wersja androida 4.2.2. Czy znajdzie się jakiś ROM który można by było wgrać na tego tableta, żeby obsługiwał usługi Google (głównie chodzi o YouTube i przeglądanie internetu)?
  • REKLAMA
  • #2 21164090
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1460
    Jeśli to jest z epoki ver 4, to czarno widzę.
    Mam z ver 7 albo 8 i YT nie działa, a stronki tylko te bardzo ascetyczne.
    "nawet" gdyby mityczny software (ROM) jakis był (któż by miał go w imię czego aktualizować), to sprzęt nie pozwala, to ma pamieci co mały kotek napłakał.
  • REKLAMA
  • #3 21164285
    Kiermasz
    Poziom 23  
    Ocena: 188
    Kingoroot powinien dać radę z takim staruszkiem.
    A co do usług google, ładuj microg, albo znajdź już gotowy ROM z owymi.

Tylko co z tego, że masz dobry sprzęt i dograsz sobie soft z adekwatnym API do googla, jak same aplikacje będą jednym wielkim problemem... Tu możesz mieć już ciężko ze znalezieniem właściwej wersji i obsługą nawet YT.

Cytując klasyka:
    Do poloneza też można turbo zamontować, ale co z tego, jak zawieszenie, hamulce, układ kierowniczy i wszystko inne jest dalej od poloneza.
    Pierwszy zakręt i lecisz do rowu.
  • REKLAMA
  • #4 21166464
    michau1995
    Poziom 6  
    Tablet nie jest mój, tylko znajomego, więc jak mu tak zależy, to niech ma tego poloneza z turbo :) o ile da się coś zrobić, bo niestety Kingoroot staje na 80% i po długim czasie wywala błąd rootowania.
    Ekran aplikacji Kingoroot pokazujący postęp rootowania na 80%.
  • #5 21176078
    michau1995
    Poziom 6  
    Mały update, udało mi się zrootować tablet. Teraz muszę poszukać jakiegoś systemu do wgrania, czytałem o Lineage OS 15.1, ale nie mogę znaleźć wersji do tego tableta.
REKLAMA