logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Skuter Zipp Quantum RC50 4T - gaśnie po dodaniu gazu, nie przekracza 3000 obrotów

litrapawel81 23 Lip 2024 03:46 240 3
REKLAMA
  • #1 21164374
    litrapawel81
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Skuter Zipp Quantum RC50cm 4T od pana wchodzi tylko do 3000 obrotów, po dodaniu gazu zaraz gaśnie, nie chce się wyżej rozkręcić.

Dodano po 1 [minuty]:

Tak jakby świeca się zalewała i ten elektrozawór od automatycznego ssania w ogóle się nie wyłącza, tak jakby na ssaniu się włączył, to on się w ogóle nie wyłącza, gdy się rozgrzeje silnik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21165574
    litrapawel81
    Poziom 3  
    Zawory ustawione dobrze, troszeczkę 5% się poprawiło, ale dalej jest to, że jak już ci się męskie powolutku milimetr milimetrze, to można jechać, ale on mnie rozpędza się tylko do 20 i na tylko 3000 obrotów, a tak jakby startowali z zielonych świateł, manetka do końca, żeby ruszyć, on się dusi, tak jakby go paliwo zalewało. Elektrozawór jest dobry, nowy, będzie to zaraz nowy moduł zapłonowy i jeszcze taka sprawa, gdzie on się w ogóle znajduje, bo ściągnąłem tym siedzisko i bagażnik pod nim i nigdzie go tam nie widziałem. A mi chodzi o konkretny, jak w tytule, i ktoś mi tam mówił, że w tej przekładni napędowej to jest wariator i sprzęgłem, czy jakiś czujnik i żeby tam kabel obciąć albo wypiąć wtyczkę. Proszę o pomoc, bo zaraz to wszystko w tym silniku za parę miesięcy będzie tak, że wy będzie każdą z części silnik będzie prawie jak nowy, a i tak nie będzie jeździł. Także, jak coś, mi pokazać, jak ktoś ma taki skuter i bym pokazał, gdzie jest ten moduł, w którym miejscu powinien się znajdować, to proszę o zdjęcia i też radę, co dalej z tym.
  • #4 21165707
    litrapawel81
    Poziom 3  
    Problem nie został rozwiązany, założyłem drugi temat, lepiej opisałem.
REKLAMA