Witam wymieniam łożyska wahliwe w diamentowej przecinarce budowlanej, nowe łożyska i mają duży luz 0,20 mm na stronę , jak złapie za wałek to ten luz jest normalnie wyczuwalny i słyszalny czy to normalne luz na takich łożysk.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambearq napisał:ale problem jest raczej w niskiej jakości łożyskach.
Jarzabek666 napisał:Wcale nie, może podał by dokładny numer łożyska szczególnie końcówkę Cx?
kubajawax napisał:Poza uc206 nic na łożyskach niema
kubajawax napisał:Np przykładowa aukcje z allegro
Lukas6432 napisał:stosunkowo małe obciążenia,
clubber84 napisał:na alledrogo nie kupuje się łożysk 😂
To po pierwsze.
clubber84 napisał:Po trzecie - luz wahliwy po to jest, aby łożysko się nie zatarło na panewce.
clubber84 napisał:Po czwarte - wałek do naprawy w miejscu montażu łożyska (patrz "po drugie").
Lukas6432 napisał:Wszędzie gdzie widziałem łożysko z gotowymi obudowami jak z tematu to wszędzie były wolne obroty nigdzie dużych i stosunkowo małe obciążenia, wtedy to poprawnie działało.
bearq napisał:clubber84 napisał:Po czwarte - wałek do naprawy w miejscu montażu łożyska (patrz "po drugie").
Wróżbita?
clubber84 napisał:Nie, nie wróżbita.
Łożysko wahliwe nie ma być wbijane na wcisk na wałek, tylko nasuwane lekko pobijając dookoła panewki - samo wchodzi bez napierdzielania młotkiem bez opamiętania. Dlatego napisałem, że wałek do poprawki, skoro autor napisał, że łożysko wbijali młotkiem, bo nie chciało wejść.