Dzień dobry, mam problem z zmywarką do zabudowy marki Amica model - DIM 68B10EBON, a mianowicie początkowo wyświetlał się błąd E4 - po telefonie do serwisu pan polecił wysunąć zmywarkę i przechylić ją na lewą stronę, co powinno skasować błąd - jeżeli nie ma żadnej usterki. Zmywarka została wyciągnięta, okazało się, że musiała mieć jakiś drobny wyciek, bo podłoga pod nią była wilgotna. Zrobiłem jak polecił pan z serwisu, zmywarka zaczęła normalnie pracować, ale po jej uruchomieniu okazało się, że ma drobny wyciek z prawej strony drzwi. Zadzwoniliśmy do serwisu Amica - serwisant stwierdził, że problem polega na złym wypoziomowaniu zmywarki, nadmieniam, iż wg mnie jak i tego pana drzwi z lewej strony zmywarki dochodzą do samego końca, natomiast z prawej jest większa przerwa. Pan serwisant stwierdził, że oni jako serwis nie zajmują się wypoziomowaniem sprzętu i zabudowaniem (włożeniem) go pod blat, ustawił zmywarkę tak, że wycieku nie było - jednak nie była ona idealnie wypoziomowana. Zacząłem sam ją poziomować - stała idealnie prosto, po jej uruchomieniu problem nadal występował. Zrobiłem więc spad na lewy tył (w stronę odpływu) - woda nie cieknie. Bardzo proszę mi powiedzieć, czy wypoziomowanie zmywarki ma w tej sytuacji takie znaczenie? Czy pan z serwisu nas po prostu zbył i problem leży zupełnie gdzie indziej?
Pozdrawiam i dziękuję!
Pozdrawiam i dziękuję!