logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przestrojenie CB radia FORMEL 1 DNT z Niemiec - czy to możliwe?

HASKILZ 07 Gru 2005 23:01 2711 3
REKLAMA
  • #1 2063969
    HASKILZ
    Poziom 2  
    DA SIE TO PRZESTROIC BO NIE MAM POJECIA ZELONEGO NA TEN TEMAT JEST TO CB PRZYWIEZIONE Z NEMIEC NIE MAM GRUCHY DO NIEGO ALE WSZYSCY MÓWIA ZE JEST DO WYZUCENIA DO NIE IDZIE TEGO ZROBIC DZIAŁA PRAWDOPODOBNIE W FM MA 40 KANAŁÓW I DCHYBA JEST W 5

Nie używaj dużych liter.
    Ortografia.[h]
    Załączniki:
    • Przestrojenie CB radia FORMEL 1 DNT z Niemiec - czy to możliwe? 74724946.jpg (13.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2064023
    Kryptoman
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Na pewno jest w FM i "5".
    Dobrze Ci mówią - szkoda czasu; no chyba że sie nudzisz i chcesz dla zasady to przerobić w AM.
    Sam nadajnik można bezstersowo przerobić, aby pracował w AM z mocą rzędu 1-1.5W.
    Przestrojenie z "5" w "0" to też chwila roboty.
    Ale zaczynają się schody jak zechcesz zrobić DOBRY odbiór w AM.
    Radio jest tak skonstruowane, iż nie da się w prosty sposób zapewnić dobrych parametrów toru odbiorczego w AM.
    Musiałbyś dobudować demodulator AM i układ ARW plus pewne przeróbki w p.cz.
    Jak mi klient przynosi taki wynalazek to od razu mówię - sprzedać jakiemuś Czechowi (oni pracują w FM i "5") i nie zawracać mi głowy bo nie mam czasu aby siedzieć nad jednym radiem 2 dni.
  • REKLAMA
  • #3 2064383
    HASKILZ
    Poziom 2  
    moge zrobic zdjecie ale mam schematy chyba nie wiem sam mam takich speców ze twierdza jak dissla nie przerobi na bezyne tak tego tez nie przerobi wiec nie wiem radio na 100% przywiozłem z niemiec tam działało ale gruche zgubiłem prosze o pomoc kto w poblizu zamości mugłby to zrobic słyszałem o tomaszowie lubelskim ze tam ktos to robi i ile to kosztuje??
    Załączniki:
    • formel1 SCHEMAT.jpg (678.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2065536
    oki188
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Naprawde szkoda pieniędzy i zachodu :) nowe radio alan199A lub onwe MK3 zakupisz za około 210zł i naprawde będzie chodzio o niebo lepiej niż to po przerubkach.
    Pozdrawiam.
REKLAMA