logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy Note II nie łączy się z routerem, działa tylko przez hotspot.

Tele TV Telewizja TV 27 Lip 2024 09:29 150 6
REKLAMA
  • #1 21169634
    Tele TV Telewizja TV
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam! Mój Samsung Galaxy Note II ma taki objaw, że nie łączy się z routerem. Próbowałem też na innych routerach. Po prostu jest Łączenie i za sekundę Zapisano. Gdy włączę hotspota w telefonie to telefon się łączy z telefonem, jest napis Połączono. I jak od razu kliknę na sieć z routera to magicznie jest Uzyskiwanie adresu IP i za chwilę Połączono. Próbowałem wgrać softa od nowa, wgrywałem 4.1.2 metodą Mobile ODIN i flashowałem Custom ROM. Wszędzie ten sam objaw. Czego to jest wina?
  • REKLAMA
  • #2 21169755
    elektrodomin1
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Miałem podobny objaw na jednym z telefonów, wyzeruj ustawienia sieciowe, "zapomnij" router i połącz ponownie, u mnie objaw zniknął sam.
  • REKLAMA
  • #4 21169895
    elektrodomin1
    Poziom 9  
    Problem jest tylko z jednym routerem? Wcześniej wszystko było ok?
  • REKLAMA
  • #6 21170780
    elektrodomin1
    Poziom 9  
    Moduł WiFi wysiada. Niestety do przeszczepu albo płyta główna do swapa.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Samsung Galaxy Note II, który nie łączy się z routerem, mimo że działa poprawnie przez hotspot. Po próbie resetowania ustawień sieciowych i ponownego łączenia, problem nadal występuje na wszystkich routerach. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być spowodowane uszkodzeniem modułu WiFi, co wymagałoby wymiany płyty głównej. Zauważono również, że po włączeniu hotspotu telefon łączy się z siecią routera, co sugeruje możliwe problemy z zasięgiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA