logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp AL-840 - wymiana bębna, blade wydruki, kontrolka się świeci

pgrom 08 Gru 2005 08:03 1131 3
REKLAMA
  • #1 2064403
    pgrom
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Kopiarka sygnalizowała mi wymianę bębna, bęben wymieniłem na nowy, koparka dalej nie rusza i kontrolka dalej się świeci. Ruszyła mi dopiero gdy zmieniłem w menu serwisowym żeby drukowala po przekroczeniu licznika bębna ale wydruki są bardzo blade i ogólnie brzydkie. Kopiarka nie była nigdy konserwowana.

Dodano po 1 [minuty]:

Przeprasza kto kopiarka Sharp AL-840
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2077873
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    W tej maszynie trzeba ręcznie wykasować bęben po wymianie, robi sie to w trybie serwisowym 24 Start 7 Start. Wogle może powinienem chyba zacząć, od tego że to maszyna za którą sharp powiniem się wstydzić, jest bardzo kiepska konstrukcyjnie, materiały nigdy nie starczają na tyle ile powinny. Jeśli chodzi o blade kopie, tpo oczywiście konserwacja, i/lub wymiana cartridge toner. Ewentualnie jeżeli jest jeszcze dużo toneru, i nie jest uszkodzony wałek gumowy, to można go poprawić przez wyczyszczenie listwy dozującej toner, cała sie zakleja gumą z wałka, i puszcza mało toneru, i to przewaznie w paski. Współczuję horse
  • #4 2079150
    pgrom
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Dzięki wszystkim za pomoc, wykasowałem bęben, zamontowałem nowy (oryginalny), konserwacje zrobiłem i wszystko chodzi, teraz drukuje nawet nieźle, nie jest to co prawda ideał, ale grunt że klient zadowolony. Temat zamykam.
REKLAMA