logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kosiarka spalinowa World GRL 560S HW 4w1 vs Hortmasz HKS 553 NH3 - którą wybrać?

bogo1261 02 Sie 2024 13:17 1968 5
REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21177357
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3848
    Hortmasz ma korzystniej dobrany silnik. Poza tym nieco większy zakres regulacji wysokości koszenia (od 1 cala). Jeśli więc ma być koszone "na równo i bardzo krótko", to będzie nieco łatwiej. Ta kosiarka jest także sporo lżejsza - to wygodniejsze dla obsługi, ale może się także przydać na bardziej grząskim terenie czy miękkim trawniku. Przed podjęciem ostatecznej decyzji sprawdź jednak wszystkie składniki oferty (np. gratisy), a także porównaj warunki gwarancji, obsługę serwisową a także pogwarancyjną - szczególnie ew. dostęp do części zamiennych. No i pewnie da się kupić taniej. Może bezpośrednio w Hortmaszu utargujesz stówkę lepiej niż we wskazanym linku? Także na aledrogo trafia się czasem nawet poniżej 1800zł ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21179474
    bogo1261
    Poziom 2  
    >>21177357
    Dzięki za pomoc :) Wziąłem tego Hortmasza, silnik potwór, mam na działce kretowiska, trochę kamieni, 5000 m2 koszenia, a idzie jak w masło. Minus trochę za plastiki, np. przy wyrzucie bocznym. Ogólnie, dla mnie baja.
  • REKLAMA
  • #4 21179513
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 435
    bogo1261 napisał:
    mam na działce kretowiska, trochę kamieni

No nie żartuj, przed koszeniem to należy się wstępnie przejść po trawniku i wyzbierać te kamienie i rozsunąć wszystkie kretowiska.
    Po koszeniu należy dokładnie wszystko wyzbierać i dokładnie rozsunąć kretowiska.
    Nigdy z życiu nie wjechałem kosiarką w kretowisko a mam kosiarki 32 lata.
    Duże kretowisko zbiera się ziemię i sypie w dołki czy nierówności po jakimś czasie wygląda to dużo lepiej.
  • REKLAMA
  • #5 21180198
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3848
    Lukas6432 napisał:
    Nigdy z życiu nie wjechałem kosiarką w kretowisko a mam kosiarki 32 lata.
    Bardzo celna uwaga. Bez względu na firmę czy klasę cenową, na pewno się to nie przysłuży ani kosiarce ani nożowi. Warto też pamiętać, że tego typu uszkodzeń (zależnie do konstrukcji np. zniszczony nóż, ścięty klin, skrzywiony wał, czy przestawienie zapłonu, itp.) nie obejmuje gwarancja. Czyli we własnym dobrze pojętym interesie, sprzętu nie należy używać jako kopaczki, czy w roli glebogryzarki ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 21198044
    bogo1261
    Poziom 2  
    Wybrałem Hortmasz.
REKLAMA