Witam, planuje kupic kosiarkę spalinową z napędem. Do tej pory uzywałem Alko 520 br, z ktorej byłem zadowolony. Niestety musze kupic nowy sprzęt. Okolo 1700m2 trawnika.Budzet to oklo 1500 zł
Coś godnego polecenia? No kwestia silnika BS; Loncin?
Niestety musze kupic nowy sprzęt. Okolo 1700m2 trawnika.Budzet to oklo 1500 zł
OLEO MAC GV 53 TK ALLROAD 4, tylko z silnikiem takim jak w linku, typ silnika OLEO MAC EMAK, maksymalna moc silnika 6.5 KM, pojemność silnika 196 cm3, bo bywają też inne, jest to oryginalny Loncin, "brandowany" pod OLEO MAC-a. No "stówkę" by trzeba dołożyć...
Jeżeli jesteś użytkownikiem ceniącym komfort i funkcjonalność kosiarki to AL-KO będzie bardzo dobrym wyborem ze względu na zalety które posiada a nie posiadają ich kosiarki innych firm.Jak już chcesz na Chińskim silniku to kup sobie kosiarkę WORLD GRL 530S,o niebo lepsza od Oleomaca,jest solidniej wykonana,ma grubszy nóż,grubszą obudowę,masywniejsze koła,piasta noża jest stalowa itd.,można jeszcze sporo wymieniać ale te maszyny są sprawdzone i nie reklamują ich dealerzy tylko klienci
No dobrze, to jeszcze ja się dopisze do tematu. Też szukam kosiarki o szerokości ponad 50 cm tylko że bez napędu.
Głównie zależy mi na tym aby jak najlepiej zapełniała kosz oraz dawała radę w ciut wyższej i gęstej trawie.
Do wyboru mam 3 modele Al-ko, oleo-mac oraz g force na loncinie. Bardzo proszę o poradę
Idzie maj i zaczyna się sezon koszenia. Nie miałem kosiarki spalinowej wcześniej i szcześliwie teraz pojawiła się taka potrzeba.
Działka ok 1000m2, fajnie by było jak by był napęd. budżet +-1500zl jak w temacie.
Szukałem w internetach ale jest tak wiele artykułów sponsorowanych, że szok. Do tego masa chińszczyzny. Wiem, że są i dobre kosiarki z chin ale na co zwrócić uwagę?
Na podstawie poprzednich odpowiedzi zwróciłem uwagę na tą kosiarkę:
Ja mam działkę 2400 m i jak szukalem kosiarki to jedyny wymóg to brak napędu. W tej cenie będziesz miał więcej problemów niż pożytku z napędu. Nie dość że wolne, to sypia się na potęgę.
Ja postawiłem na Alko (tytuł aukcji z allegro cena 1349 i ja w zeszłym roku płaciłem tyle samo)
Kosiarka Spalinowa AL-KO Comfort 51.0 P-A 2,9 KM
Kosi jak szalona, kosz napełnia po brzegi. Jak się ewentualnie coś zapcha to nie trzeba ściągać kosza żeby przegarnać reką. W tym roku odpaliła więc jest ok 🙂
✨ Użytkownicy forum dyskutują na temat wyboru kosiarki spalinowej z napędem w budżecie do 1500 zł, z przeznaczeniem na działkę o powierzchni około 1700 m². Wskazują na doświadczenia z różnymi modelami, w tym Alko 520 BR oraz Alko 527 SP Highline z silnikiem BS 650, które cieszą się pozytywnymi opiniami. Zwracają uwagę na kosiarki OLEO MAC GV 53 TK ALLROAD 4 z silnikiem Loncin oraz WORLD GRL 530S, które są chwalone za solidność wykonania. Użytkownicy podkreślają znaczenie jakości koszenia, zwłaszcza w przypadku gęstej trawy, oraz komfortu użytkowania. Pojawiają się również wątpliwości co do chińskich modeli, które mogą być mniej niezawodne. Wygenerowane przez model językowy.