logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Leon 1.4 2018 - Problemy z elektryką, moduł komfortu, okablowanie

dj19801980 02 Sie 2024 22:03 510 2
REKLAMA
  • #1 21177868
    dj19801980
    Poziom 1  
    Witam.
    Pacjent to Seat Leon 1.4 benzyna 2018 rocznik. Mam kilka problemów, wszystkie związane z elektryką. Otóż 1. Nie działa mi sterowanie lusterka pasażera z drzwi kierowcy. 2. Nie działa sterowanie szybą pasażera z drzwi kierowcy. 3. Tylne szyby działają z drzwi kierowcy, ale opuszczają się i podnoszą razem. 4. Przemrugują lampki drzwi, jak i czerwone drzwi na pulpicie po otwarciu drzwi kierowcy (nie dzieje się to zawsze, ale często). 5. Czasami nie mogę otworzyć szyby w drzwiach kierowcy. 6. Lusterko w drzwiach pasażera nie składa się, w drzwiach kierowcy działa. 7. Najdziwniejsze jest to, że światła awaryjne działają jak należy, ale kierunkowskaz w lusterku pasażera nie działa; po włączeniu prawego kierunkowskazu działa, natomiast po włączeniu lewego kierunkowskazu. 8. Dodatkowo wyskakuje mi usterka układu start-stop i komunikat o niedziałaniu aktywnego tempomatu. Byłem w warsztacie, mechanik podłączył kompa i wyskoczył mu błąd modułu komfortu w drzwiach pasażera. Moduł został wymieniony na nowy i tu pojawił się kolejny problem. Nie można go zakodować do auta. Tak jakby był niewidoczny. Proszę o wszelkie sugestie co do tego, jak to ugryźć. Sam osobiście podejrzewam, że ktoś namieszał w okablowaniu auta, bo mogło być uszkodzone, tak sugeruje mechanik.
  • REKLAMA
  • #2 21178009
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6620
    W tym roczniku jest ochrona komponentu. Nie wymienisz tak o
  • #3 21178385
    mati1121
    Poziom 3  
    Ocena: 14
    Taktyczna kropla . Do obserwowania tematu
REKLAMA