logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do wysyłania wiadomości do wszystkich komputerów w sieci lokalnej

arturbor. 08 Gru 2005 11:11 17520 4
REKLAMA
  • #1 2064752
    arturbor.
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    czesc zastaniawiałem sie w którym dziale napisac tego posta ale w koncu wybrałem ten dział a mianowicie mam pytanei zwiazane z oprogramowaniem ale również i sieciami tzn poszukuje programu abym mógł wysłać w mojej sieci wiadomość do wszystkich komputerów do niej podpietych tak zeby wyswietliło im sie to na monitorze i teraz pytanei jakim programem lub jak to zrobić. z góry dziekuje za nadesłane odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 2064762
    misk
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Start -> uruchom -> wpisz CMD i w czarnym okienku wpisujesz: net send * ..... W miejscu kropek wiadomość którą chcesz przekazać.

zamiast "*" - dzięki której wysyłasz do wszystkich, mozesz wpisać nazwe komputera np net send komputerkowalskiego ..... i w miejscu kropek wiadomość którą chcesz przekazać.
    W systemach XP z zainstalowanym service packiem 2 musi być uruchomiona usługa posłaniec, gdy nie będzie to takowy komunikat nie dojdzie do takiej osoby. Tak samo jak ty masz nie uruchomioną to nie wyślesz.
  • REKLAMA
  • #3 2064763
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Aby się wyświetliło musi działaj jakiś program lub usługa na każdym komputerze.
    Może do tego posłużyć usługa Posłaniec standardowo uruchomiona w każdym Win 2000/XP.
  • REKLAMA
  • #5 2079711
    neo_plonsk
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    niestety usługa posłaniec jest standardowo wyłaczona w WINXP SP2 wiec najpierw trzeba ja włączyc. DOwysyłanie wiadomosci dobry jest program QUICK MESSENGER
REKLAMA