Witam , posiadam Polo 9n 1.2 12v szarpie przy prędkości 20-40 i 60-80 powyżej 90 już normalnie chodzi na dzień dzisiejszy zamówiłem świece 3 nowe (na 188 tys wymieniałem a mam 205 00km) zamówiłem nowa przepustnice bo moja jest uszkodzona i jeżdzę na używanej pożyczonej z drugiego auta (ale to wpływu nie ma czy na mojej starej która się uszkodziła czy na tej używanej samochód tak samo szarpie) dodatkowo wymieniłem zawór EGR jakieś 2-3mies temu bo samochód mi gasł na skrzyżowaniu i błąd egr był już nie mam pomysłu jedyne co mi przychodzi na myśl to te wypalone zawory ale nie dymi mi samochód odpala normalnie tylko są takie mikro szarpnięcia przy małych i średnich prędkościach w sterowniku błędów brak przy mojej starej przepustnicy był błąd "czujnik ciśnienia w kolektorze" wymieniłem czujnik i nadal to samo troszkę mi się pomysły kończą jutro bede przepustnice montował nowa i świece nowe ale nie sądzę żeby to było to zastanawiam się też czy to nie kwestia tego paliwa E10 bo takie cyrki mi się troszkę zaczeły dziać po tym jak je wprowadzili ale mieszałem 98 z 95 pół na pół i to samo było
będę wymieniał świece (te które mam zamontowane mają 17 000km przejechane)
nowa przepustnice bo moja jest uszkodzona jeźdzę na używanej z 2 auta (bede montował w poniedziałek/wtorek tą nową +adaptacja)
nowy zamontowany egr wymieniany 2 mies temu bo auto gasło na skrzyżowaniu i błąd egr był
rozrząd był robiony na 188 000km a ma teraz 205 (wątpie żeby przeskoczył o ząbek bo odpala normalnie i jedzie)
będę wymieniał świece (te które mam zamontowane mają 17 000km przejechane)
nowa przepustnice bo moja jest uszkodzona jeźdzę na używanej z 2 auta (bede montował w poniedziałek/wtorek tą nową +adaptacja)
nowy zamontowany egr wymieniany 2 mies temu bo auto gasło na skrzyżowaniu i błąd egr był
rozrząd był robiony na 188 000km a ma teraz 205 (wątpie żeby przeskoczył o ząbek bo odpala normalnie i jedzie)