Kolobos napisał: blokowanie np. całej domeny w hosts:
127.0.0.1 tza.red
Cześć.
Poniższe sposoby nie pomagają:
1. Zablokowałem domenę w pliku: hosts - kliknąłem na samym końcu: Enter i wpisałem:
# 127.0.0.1 tza.red
Ten sposób nie pomógł - aplikacja gry aktualizuje się nadal.
2. Usunąłem z rejestru 2 ostatnie klucze widoczne na grafice z mojego postu wyżej: TDP Query User(...) oraz UDP Query User(...), ale to też nie pomaga.
3. Foldery i pliki z grą są zapisane w: C:UsersUserAppDataRoamingtzared - można usunąć cały ten folder, a aplikacja gry nadal będzie się aktualizowała, jednak są w tym folderze pliki z ustawieniami, które aktualizują się wraz z nowymi aktualizacjami, są to pliki w lokalizacji: C:UsersUserAppDataRoamingtzarednetral o nazwach:
em.js
em2.js
netral.js
w.wasm
w2.wasm
Te pliki (poza plikiem: w.wasm) po podmianie ich pod starsze sprzed aktualizacji doprowadzają do tego, że nie można grać w aplikacji gry Tzared w single player - nie pomaga nawet dodatkowa zamiana pliku o nazwie: sha.json - trzeba by usunąć cały folder o nazwie: nehhon i wkleić jego starą wersję.
Podmiana pliku o nazwie: sha.json w lokalizacji: C:UsersUserAppDataRoamingtzarednetral doprowadza do automatycznej aktualizacji po otworzeniu aplikacji gry.
Jest też plik, bez którego aplikacja gry się nie uruchamia (białe tło) o nazwie: index.html w lokalizacji: C:UsersUserAppDataRoamingtzarednetral
---
Do automatycznej aktualizacji doprowadza plik w lokalizacji: C:Program FilesTzaredresources o nazwie: app.asar - bez tego pliku aplikacja gry nie uruchamia się nawet po rozłączeniu dostępu do internetu.
Nie mam jeszcze programu do edycji plików ASAR - czytałem o programie Electron, ale jeszcze nie sprawdziłem jak go zainstalować. Do plików z rozszerzeniem .js mam już program JSONBuddy, ale jeszcze nie odnalazłem w tych plikach wpisu odpowiedzialnego za automatyczne aktualizacje.
W jakimś pliku aplikacji gry musi być zapis, który doprowadza do tego, że nie uruchamia się aplikacja gry bez pliku: app.asar w lokalizacji: C:Program FilesTzaredresources
Czy mógłbym liczyć na jakieś porady z instalacją i obsługą programu Electron oraz edycją w nim pliku o nazwie: app.asar, a także innych powiązanych z nim plików, aby zatrzymać automatyczne aktualizacje tej gry?
W załączniku plik z tej gry: app.asar oraz pliki z tej gry o nazwach: em.js , em2.js , netral.js , w.wasm, w2.wasm , sha.json , index.html