logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć radioodbiornik uniwersalny do napędu bramy garażowej Nice Shel50?

niko235 23 Sie 2024 21:51 1503 5
  • #1 21201592
    niko235
    Poziom 9  
    Witam, szukam pomocy przy podłączeniu radioodbiornika uniwersalnego do napędu bramy garażowej nice shel50. Radioodbiornik uniwersalny standardowy i jeżeli ktoś wie to czy mógłby mi to rozpisać gdzie jaki kabelek. Dziękuję Zbliżenie na schemat połączeń napędu Nice SHEL50 z kablami. Widoczne złącze elektryczne z kolorowymi kablami: czerwonym, czarnym, niebieskim, zielonym i białym, podłączonymi do radioodbiornika.
  • #2 21201633
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3667
    Jeżeli to jest radioodbiornik ze stykami beznapięciowymi, to podłącz go pod złącza 3 i 4. PP, to standardowe sterowanie łącznikiem ściennym, więc zadziała.
  • #3 21201636
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2359
    Jeśli na drugim zdjęciu jest ten odbiornik radiowy to przewody biały i zielony trzeba podłączyć pod zaciski 3 i 4 bez różnicy który gdzie.
    Żółta zworka między 3 i 5 musi zostać.
  • #4 21201688
    niko235
    Poziom 9  
    Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za głupie pytania. Tak, 2 zdjęcie przedstawia radioodbiornik uniwersalny i tak też myślałem, że sterowanie impulsem z niego podpiąć pod pin 3 i 4 nice, ale nie za bardzo wiem, gdzie podpiąć zasilanie tego radioodbiornika, czerwony i niebieski kabel, ponieważ na nice nie wiem, gdzie jest minus. Otóż patrzyłem, jak jest podłączony ten radioodbiornik w bramie wjazdowej i tam jest jasno napisane - i impuls, a w mojej bramie garażowej brakuje mi styków 😉. Poniżej zdjęcie, jak on jest podłączony do bramy wjazdowej, a chciałbym mieć tylko 1 pilot do 2 bram. Jak podłączyć radioodbiornik uniwersalny do napędu bramy garażowej Nice Shel50? Z opisu, jaki widnieje na tym radioodbiorniku, to tam jest napisane rodzaj wyjścia 24v-1A, przekaźnik ze stykiem bezpotencjalowym NO.
  • #6 21201693
    niko235
    Poziom 9  
    Super, dziękuję za odpowiedź. I jeszcze raz przepraszam za głupie pytania. Człowiek uczy się całe życie. Pozdrawiam
REKLAMA