logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu podczas transmisji live FAME MMA na PC z Windows 7 i 10

slawek5t 31 Sie 2024 13:45 4173 6
REKLAMA
  • #1 21210391
    slawek5t
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Witam.

Jest to dla mnie ważna sprawa więc od razu mówię że pierwsza osoba która rozwiąże mój problem otrzyma bonus w postaci 50 zł :)

Więc tak : od jakoś ponad roku nie mogę odtworzyć na komputerze żadnej transmisji live typu FAME MMA itd. 2,3,4,5 lat temu wszystko działało okej.
    Tak jakby zmienił się jakiś kodek , format czy coś tam - nie mam zielonego pojęcia. PC mam cały czas ten sam.

Nie jest to super komputer ale do internetu wystarcza - nic więcej nie potrzebuję.
    Strony www, proste programy chodzą dobrze.
    Portale typu Youtube czy wszystkie inne chodzą bez problemu nawet w 1080p (więcej nie potrzebuje bo nie mam dużego monitora)

Cały czas jadę na windows 7 ale ostatnio na próbę zainstalowałem win 10, wykupiłem bilet PPV i znów nie obejrzałem ani sekundy. Cały czas tylko czarny ekran i niby ładowanie. Internet nabija transfer lecz nic nie wyświetla.
    A np Youtube w tym czasie chodzi bez zacinki nawet w 1080 p
    Fame mma i inne probowałem nawet w 360 p i też czarny ekran.

Te transmisje jakimś cudem wymagają nowego procesora itd ? czy o co tutaj chodzi?
    Dziś jest kolejna gala mma i chciałbym w końcu obejrzeć.
    Pomoże mi ktoś ?

specyfikacja mojego PC:

- płyta Asus s.775
    - cpu Core 4 quad - ten najszybszy pod ten socket
    - ram ddr2 - 2 GB
    - karta Ge Force 8600
    - zasilacz Chieftec 650 watt

---- Internet T Mobile radiowy LTE.

Proszę o pomoc.......
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21210971
    kundox1
    Poziom 1  
    Mam to samo, tylko ja mam znacznie lepszy sprzęt.
    Procesor i5 10400F
    RAM - DDR4 16GB
    GPU - RX 6700XT
    Proszę o pomoc!!
  • #4 21388448
    mariusz2c
    Poziom 1  
    Tyle czasu i 0 odpowiedzi, a mam taki sam problem. Myślałem, że może Wi-Fi blokuje sygnał, ale na tel. działa normalnie, a z pomocy technicznej nic nie wynika.
  • REKLAMA
  • #5 21654680
    slawek5t
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Odświeżam temat.

Słuchajcie, jakiś czas temu sporo ulepszyłem swój PC.
    Teraz mam Core i5, 8gb ram i dużo lepszą kartę graficzną. Dorzuciłem nowy dysk SSD, wgrałem windows 10...

i co ??? I NIC !!!!!! Dalej to samo!!! Kupiłem bilet na transmisje i znów nie ładuje obrazu! To jest jakiś non sens !
    YouTube działa nawet w 4k a strona Fame mma nie może wyświetlić obrazu nawet w 360p.

PS: mam starego samsunga galaxy s4 z 2013 roku , zainstalowałem aplikacje FAME i normalnie działa transmisja. No ale nie bede oglądał na malym ekraniku skoro obok stoi komputer.

Prosze niech ktos mi pomoże. Nagrode podbijam do 100 zł bo już nerwów na to nie mam.
  • REKLAMA
  • #6 21688284
    wakno83
    Poziom 1  
    U mnie taki sam problem występuje, jeżeli mam rozszerzony pulpit. Mam monitor, który dzielę na pół: na jednej połowie, np. gram, a na drugiej leci film czy coś. Nie działa to na Gromdzie czy FAME. Muszę wrócić do zwykłego, niepodzielonego ekranu, włączyć transmisję i później podzielić ekran — wtedy to PRAWIE zawsze działa. Korzystam jeszcze z huba do podziału ekranu. Mam laptopa z dobrą kartą graficzną, ale to nie ma znaczenia, bo gdy nie wiedziałem o tym problemie z podziałem ekranu, to podpinałem starego PC i transmisja śmigała.
  • #7 21850495
    zibenbau
    Poziom 1  
    Mam ten sam problem. Proszę o pomoc. Wszystkie PPV działały (Fame, Gromda itp.). Od roku nic nie działa. Tylko w kółko kręci się, że ładuje, i nic się nie dzieje. Odinstalowałem Chrome. Problem dalej występuje. Mam Win 10. Na lapku z Win chodzi prawidłowo.

Dodano po 12 [minuty]:

Witam, mam ten sam problem. Kręci się w kółko i dalej nic się nie dzieje. Mam Win 10, na Win 7 działa.
    Robiłem reinstal Chrome i nic nie pomogło. Ma ktoś rozwiązanie na to?
    Zrzut ekranu odtwarzacza GROMDA z kółkiem ładowania i listą streamów po prawej

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z brakiem obrazu podczas transmisji live FAME MMA na komputerach z systemami Windows 7 i 10, mimo że inne serwisy streamingowe, takie jak YouTube, działają poprawnie nawet w wysokiej rozdzielczości. Problem występuje zarówno na starszym, jak i na nowocześniejszym sprzęcie, w tym z procesorami Intel Core i5, kartami graficznymi RX 6700XT oraz przy użyciu różnych konfiguracji RAM i dysków SSD. Objawem jest czarny ekran z ciągłym ładowaniem transmisji, bez wyświetlania obrazu, niezależnie od jakości streamu (nawet 360p). Próby reinstalacji przeglądarki Chrome nie przynoszą efektu. Jeden z użytkowników zauważył, że problem może być związany z rozszerzonym pulpitem i podziałem ekranu, gdzie transmisje nie działają poprawnie, a powrót do standardowego trybu ekranu częściowo rozwiązuje problem. Podejrzewa się, że zmiany w kodekach wideo, zwłaszcza przejście z H.264 na H.265, mogą powodować problemy z dekodowaniem sprzętowym lub programowym na niektórych konfiguracjach sprzętowych. Transmisje działają natomiast poprawnie na urządzeniach mobilnych, np. na Samsung Galaxy S4 z aplikacją FAME. Problem pozostaje nierozwiązany, a użytkownicy oczekują pomocy technicznej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA