logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

G540 - Filmy na YouTube się zacinają, Twitch działa płynnie

Lizal 19 Lis 2017 19:07 783 11
REKLAMA
  • #1 16835191
    Lizal
    Poziom 7  
    Mam taki problem, otóż filmy na Youtube mi się zacinają, ciągle sie buforują nawet przy 144p, ale np jak odpalę jakiś stream na Twitchu, to normalnie mogę oglądać.
  • REKLAMA
  • #3 16835213
    Donald7
    Poziom 9  
    Jaka przeglądarka i jaki system?
  • REKLAMA
  • #4 16835218
    Lizal
    Poziom 7  
    Opera, windows 8
  • #5 16835227
    Donald7
    Poziom 9  
    Spróbuj z inną przeglądarką na próbę, jak będzie ok, to wyczyść pamięć podręczną Opery.

Dodano po 2 [minuty]:

Lizal napisał:
    Opera, windows 8

Czynników może być parę, upewnij się, że nie ma śmieci na kompie. Polecam to:
    https://pl.malwarebytes.com/adwcleaner/
  • REKLAMA
  • #6 16835244
    Lizal
    Poziom 7  
    chromę też się zacina, a pamięć podręczną już wyczyściłem i nic nie pomogło.
    Pobieram właśnie ten program, potem dam znać co i jak :)
  • #7 16835292
    Donald7
    Poziom 9  
    Lizal napisał:
    chromę też się zacina, a pamięć podręczną już wyczyściłem i nic nie pomogło.
    Pobieram właśnie ten program, potem dam znać co i jak :)

Spoko loko, potem dowal mu jeszcze tym :) :
    https://pl.malwarebytes.com/

Dodano po 1 [minuty]:

A jeszcze tylko jedno pytanko, czy przypadkiem nie masz podkręconego procka?
  • #8 16835320
    Lizal
    Poziom 7  
    adwcleaner nic nie pomogł, zaraz pobiorę ten twój 2 link, a procka nie mam podkręconego.
  • REKLAMA
  • #9 16835344
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2532
    Jeśli masz jakieś rozszerzenia w przeglądarce zainstalowane to je wyłącz bo prawdopodobnie, któreś jest winowajcą (jest zainfekowane).
  • #10 16835493
    Lizal
    Poziom 7  
    Mam tylko adblocka, wyłączyłem i nic nie pomogło
  • #11 16837476
    Donald7
    Poziom 9  
    Pozostaje jeszcze temat sterów do grafy
    Jaką masz kartę?
  • #12 16838520
    dance251
    Poziom 31  
    Ocena: 157
    Witam, masz zapewne "syf" na komputerze. Zainstaluj CCleaner i wyczyść wszystko (tylko jak masz jakieś hasła to nie zaznaczaj w CCleaner). Na końcu przydałoby się przeskanować system antywirusem (dogłębna analiza, trochę to potrwa), odinstaluj wszelkie przeglądarki i zainstaluj na nowo. Powodzenia :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z zacinającymi się filmami na YouTube, które buforują się nawet przy niskiej rozdzielczości 144p, podczas gdy transmisje na Twitchu działają płynnie. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym aktualizacja przeglądarki (Opera), wypróbowanie innej przeglądarki, czyszczenie pamięci podręcznej, usunięcie potencjalnych złośliwych oprogramowań za pomocą programów takich jak AdwCleaner i CCleaner, a także sprawdzenie sterowników karty graficznej. Użytkownik informuje, że problemy występują również w Google Chrome, a wyłączenie rozszerzeń, takich jak AdBlock, nie przyniosło poprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA