logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zgemma H9.2s, Soft ATV 7.4 - jak rozszerzyć pamięć flash o kartę pamięci?

jumper11 01 Wrz 2024 13:34 2559 8
REKLAMA
  • #1 21211373
    jumper11
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Cześć,
    Zgemma H9.2s, Soft ATV 7.4 - jak rozszerzyć pamięć flash o kartę pamięci? Dorzuciłem już 64GB, jest w ustawieniach coś takiego jak "rozszerz pamięć flash" jak tam wybiorę zielonym to potem nie mam nic do wyboru, a jak jeszcze raz wybiorę zielony to wali crash (niebieski ekran) i się restartuje.
    Soft jest w sumie świeżo po instalacji.
    Czy tak powinno się dać rozszerzyć bez problemu? Czy u mnie może być coś skopane i trzeba przeinstalować od nowa czy jeszcze jakaś inna opcja?
  • REKLAMA
  • #2 21214362
    nazaspie
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Poczytaj, poczytaj ... i zrób jak pisze.
    Ja robiłem i się udało.
    Nawet raz zrobiłem na OpenPli
    Jak kupowałem dekoder 4-5 lat temu to nie byłem świadom, że ma tak mało pamięci.
    Teraz mam OpenPli 9, robię E2 iPlayer, radio HDF i nie rozszerzam bo nie ma sensu
    Załączniki:
    • powiekszenie pamieci doZGEMMA H9,S H9,2S.7z (3.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 21415801
    aleks2006
    Poziom 10  
    U mnie się juz potym nie uruchamia OpenATV:(
  • REKLAMA
  • #4 21415969
    nazaspie
    Poziom 17  
    Napisz coś więcej, jak to robiłeś po kolei?
    Jak w instrukcji i doszło do końca i nie startuje dekoder czyli co się dzieje?

Opis ściągnąłem skądś i robiłem wiele razy na OpenATV.

Ewentualnie wrzuć jakiś starszy OpenATV 7.4 na pena i spróbuj wgrać czy wejdzie.
    Jeśli tak, to zacznij od nowa i poczytaj jeszcze opis albo, jak ja robiłem początkowo, wydrukuj i krok po kroku z kartki.
    Zabrzmi to jak frazes - ale musi wejść jak wszystko robisz dobrze.
  • #5 21417149
    aleks2006
    Poziom 10  
    Witam, robię zgodnie wszystko krok po kroku. Używam do tego pendrive'a 16 GB. Soft OpenATV 7.4. Po wszystkim tuner się nie uruchamia.
  • #6 21418054
    nazaspie
    Poziom 17  
    Skoro wszystko robisz dobrze i dekoder, krok po kroku, to akceptuje i wykonuje ...
    To nie mam pojęcia dlaczego na końcu nie chce działać.
    Uszkodzony nie jest skoro od nowa wszystko możesz robić krok po kroku ...
    Za każdym razem wgrywasz soft i znów działa? To może zostań przy nie rozszerzonej pamięci i oglądaj programy.
  • REKLAMA
  • #7 21445871
    quaigonjil
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    W sofcie OpenATV 7.5.1 jest w standardzie opcja rozszerzenia pamięci i działa bez zarzutu. Green screeny nie występują.
  • #8 21445883
    nazaspie
    Poziom 17  
    To czemu nie napiszesz gdzie w sofcie jest?
  • #9 21447517
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 883
    Nie ma dla tego tunera multiboot nowego.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy rozszerzenia pamięci flash w tunerze Zgemma H9.2s z oprogramowaniem OpenATV 7.4 poprzez kartę pamięci (pendrive lub karta SD). Użytkownik próbuje aktywować opcję "rozszerz pamięć flash", jednak po jej włączeniu tuner ulega awarii (niebieski ekran, restart) i nie uruchamia się ponownie. Inni uczestnicy potwierdzają podobne problemy z wersją 7.4, sugerując dokładne przestrzeganie instrukcji krok po kroku lub próbę instalacji starszej wersji oprogramowania. Wskazano, że w nowszym oprogramowaniu OpenATV 7.5.1 funkcja rozszerzenia pamięci działa stabilnie i bez błędów. Zwrócono uwagę, że dla tego modelu tunera nie ma dostępnego nowego multibootu, co może ograniczać możliwości modyfikacji pamięci. W efekcie zalecane jest używanie nowszej wersji softu lub pozostanie przy oryginalnej pamięci, jeśli rozszerzenie powoduje niestabilność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA