Cześć, potrzebuję pomocy w podłączeniu sterownika rolet zigbee oraz fizycznego przycisku. Sytuacja wygląda następująco. Na oknie tarasowym zastosowano dwie rolety, które posiadają dwa osobne, niezależne silniki. Z każdego silnika wyprowadzony jest przewód do osobnej puszki. Zasilanie doprowadzone jest tylko do jednej puszki. Chciałbym tym zasilaniem obsłużyć obydwie puszki przy pomocy WAGO. Jak ja to widzę:
- z puszki, w której jest zasilanie, za pomocą WAGO przenoszę zasilanie do drugiej puszki (3 WAGO)
- w pierwszej puszce z WAGO, z którego wyszło zasilanie do drugiej puszki daję zasilanie do sterownika i do przycisku (do WAGO wchodzą 4 kabelki)
- w pierwszej puszce z WAGO, z którego wyszło uziemienie do drugiej puszki daję przewód do sterownika i w tym samym WAGO łączę neutralny od silnika rolet (do WAGO wchodzą 4 kabelki)
- w pierwszej puszce z WAGO, z którego wyszedł przewód PE do drugiej puszki, łączę PE od silnika rolet (do WAGO wchodzą 3 kabelki)
W drugiej puszce chcę zrobić analogicznie, z tym że już bez przenoszenia zasilania.
Czy to w ogóle ma sens i przede wszystkim, czy to zadziała?
Sterownik, który posiadam to mini zigbee curtain module
przycisk roletowy, który posiadam jest bez podtrzymania (muszę wcisnąć i trzymać, aby roleta się opuszczała/podnosiła; nie wiem czy to ma to jakieś znaczenie w tym przypadku)
Jeżeli potrzebne są dodatkowe informacje to z chęcią ich udzielę.
Z góry wielkie dzięki za udzieloną pomoc!
Mati
- z puszki, w której jest zasilanie, za pomocą WAGO przenoszę zasilanie do drugiej puszki (3 WAGO)
- w pierwszej puszce z WAGO, z którego wyszło zasilanie do drugiej puszki daję zasilanie do sterownika i do przycisku (do WAGO wchodzą 4 kabelki)
- w pierwszej puszce z WAGO, z którego wyszło uziemienie do drugiej puszki daję przewód do sterownika i w tym samym WAGO łączę neutralny od silnika rolet (do WAGO wchodzą 4 kabelki)
- w pierwszej puszce z WAGO, z którego wyszedł przewód PE do drugiej puszki, łączę PE od silnika rolet (do WAGO wchodzą 3 kabelki)
W drugiej puszce chcę zrobić analogicznie, z tym że już bez przenoszenia zasilania.
Czy to w ogóle ma sens i przede wszystkim, czy to zadziała?
Sterownik, który posiadam to mini zigbee curtain module
przycisk roletowy, który posiadam jest bez podtrzymania (muszę wcisnąć i trzymać, aby roleta się opuszczała/podnosiła; nie wiem czy to ma to jakieś znaczenie w tym przypadku)
Jeżeli potrzebne są dodatkowe informacje to z chęcią ich udzielę.
Z góry wielkie dzięki za udzieloną pomoc!
Mati